Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
19 C
Chios

Social

Πυρά Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου προς την κυβέρνηση

Πρωτοβουλίες ζητά από Δήμαρχο και Περιφερειάρχη

Τα πυρά της προς την κυβέρνηση «ρίχνει» το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου.

Το Τοπικό Συμβούλιο χαρακτηρίζει προκλητική και αντιδημοκρατική την επίταξη για τη δημιουργία υπερδομής στο Αίπος και ζητά «να μην γίνει καμιά νέα δομή εκτός από έναν μικρό χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου,  να κλείσουν οι υπάρχουσες και η ΒΙΑΛ και τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων – μεταναστών και νησιωτών από την ανθρωπιστική κρίση».

Παράλληλα, καλεί Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου καταδικάζει την προκλητική, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία γίνεται επίταξη  για να δημιουργήσει τα κέντρα προσφύγων και μεταναστών στο ιερό βουνό του Αίπους, χωρίς να σημαίνει ότι η προσωρινή αναστολή της πρέπει να μας εφησυχάζει.

Πρόκειται για απόφαση που αδιαφορεί για την βούληση των κατοίκων ολόκληρης της Χίου, καθώς και για τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης και του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην γίνει καμιά νέα δομή, να κλείσουν οι υπάρχουσες και η ΒΙΑΛ, για τον άμεσο απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που είναι στοιβαγμένοι στο νησί μας καθώς και για τον απεγκλωβισμό των νησιωτών από την ανθρωπιστική κρίση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της από την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας – Ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και εμάς στα νησιά μας.

Να γίνει απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα με γρήγορες διαδικασίες ασύλου ή προώθησης τους στις χώρες που επιθυμούν.

Να μην δημιουργηθεί καμιά νέα δομή ούτε κλειστή ούτε ανοικτή εκτός από ένα μικρό χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας.

Καλούμε το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις.

Περισσότερα Νέα

ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. και ΤΕΧΝΕΤ Χίου συμβάλλουν με την ανακύκλωση μπαζών στην κυκλική οικονομία (vid)

Διέξοδο στο νησί της Χίου όσον αφορά την ανακύκλωση, την ορθή επεξεργασία των Αποβλήτων Εκσκαφών...

Ποιες επιταγές λαμβάνουν παράταση 75 ημερών για να πληρωθούν

Οι επιταγές και τα γραμμάτια με ημερομηνία πληρωμής από 30 Μαρτίου ως και 31 Μαϊου...

ΛΙΣΤΑ: Όλοι οι νέοι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα νέα μέτρα

Νέοι δικαιούχοι εντάσσονται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Το ΥΠΟΙΚ δημοσιοποίησε τη νέα...