Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
26 C
Chios

Social

Πυρά Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου προς την κυβέρνηση

Πρωτοβουλίες ζητά από Δήμαρχο και Περιφερειάρχη

Τα πυρά της προς την κυβέρνηση «ρίχνει» το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου.

Το Τοπικό Συμβούλιο χαρακτηρίζει προκλητική και αντιδημοκρατική την επίταξη για τη δημιουργία υπερδομής στο Αίπος και ζητά «να μην γίνει καμιά νέα δομή εκτός από έναν μικρό χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου,  να κλείσουν οι υπάρχουσες και η ΒΙΑΛ και τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων – μεταναστών και νησιωτών από την ανθρωπιστική κρίση».

Παράλληλα, καλεί Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου καταδικάζει την προκλητική, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία γίνεται επίταξη  για να δημιουργήσει τα κέντρα προσφύγων και μεταναστών στο ιερό βουνό του Αίπους, χωρίς να σημαίνει ότι η προσωρινή αναστολή της πρέπει να μας εφησυχάζει.

Πρόκειται για απόφαση που αδιαφορεί για την βούληση των κατοίκων ολόκληρης της Χίου, καθώς και για τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης και του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην γίνει καμιά νέα δομή, να κλείσουν οι υπάρχουσες και η ΒΙΑΛ, για τον άμεσο απεγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που είναι στοιβαγμένοι στο νησί μας καθώς και για τον απεγκλωβισμό των νησιωτών από την ανθρωπιστική κρίση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την υπογραφή της από την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας – Ελληνικών κυβερνήσεων που εγκλωβίζει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και εμάς στα νησιά μας.

Να γίνει απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα με γρήγορες διαδικασίες ασύλου ή προώθησης τους στις χώρες που επιθυμούν.

Να μην δημιουργηθεί καμιά νέα δομή ούτε κλειστή ούτε ανοικτή εκτός από ένα μικρό χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας.

Καλούμε το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο να αναλάβει πρωτοβουλίες μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποφάσεις.

Περισσότερα Νέα

Πανελλαδικές: Την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών

Την ερχόμενη Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, πρόκειται να αναρτηθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ...

Συνελήφθη αλλοδαπός με καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν την Κυριακή αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής της Εγκληματικότητας...

Τάμπλετ στους μαθητές του Δημοτικού Οινουσσών από την ΕΛΠΕ

Σε μια σημαντική δωρεά προχωρά η εταιρεία ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) καθώς προσφέρει ένα τάμπλετ σε...