Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
18 C
Chios

Social

Πρωτοβουλία για τη Χίο κατά Π.Καλογεράκη – Γ.Ξενάκη: «Πρακτική ευτελισμού του Δημοτικού Συμβουλίου»

Με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός Πρωτοβουλία για τη Χίο, με επικεφαλής τον Μανώλη Βουρνού, καταγγέλλει Π.Καλογεράκη και Γ.Ξενάκη κάνοντας λόγο για αλλοίωση της πιο σοβαρής θεσμικής διαδικασίας του Δήμου ενώ παράλληλα ζητά άμεσα εξηγήσεις για «ένα σοβαρό ζήτημα ευτελισμού του Δ.Σ.».

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Χίο:

Με έκπληξη διαβάζουμε και ακούμε στον τοπικό τύπο τα όσα συνέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του Αντιδημάρχου κου Ξενάκη και του Προέδρου του ΔΣ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 21ης Φεβρουαρίου 2020.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος, εκ των υστέρων, ηχογραφούν ένα διάλογο που δήθεν συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Εμφανίζεται δηλαδή μια πρακτική καταφανούς και εκ προθέσεως αλλοίωσης της πιο σοβαρής θεσμικής διαδικασίας του Δήμου. Αν δεν συνέβη αυτό τότε ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος “παίζουν” μετά τη συνεδρίαση φανταστικούς διαλόγους που θα μπορούσαν να είχαν γίνει.

Απαιτούνται άμεσα εξηγήσεις και από τους δύο για το τι ακριβώς συνέβη μιας και τίθεται σοβαρό ζήτημα πολιτικής νοοτροπίας, αλλά και ευτελισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία ανακλούν άμεσα επάνω στην παράταξη του Δημάρχου, ο οποίος θα πρέπει να απαιτήσει τέτοιες λύσεις οι οποίες θα αποκαθιστούν την αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής.

Περισσότερα Νέα

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...

Κ.Μουτζούρης για μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα ακατανόητα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο...

Δωρεά χιλιάδων μασκών από τον Αντώνη Φαράκλα

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Βρονταδούσης Αρχιμηχανικός της ναυτιλιακής εταιρείας Chartworld Shipping Corporation, ιδιοκτησίας...