Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
25 C
Chios

Social

Πρωταθλήτρια στην ανεργία για τον Ιούνιο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (vid)

Πρωταθλήτρια Περιφέρεια στην ανεργία είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταγράφοντας μάλιστα και ιστορικό ρεκόρ από το 2010. Ειδικότερα, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του ΟΑΕΔ  τον Ιούνιο του 2020 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σημειώθηκε ρεκόρ εγγεγραμμένων ανέργων στον Οργανισμό αγγίζοντας τους 17.348 ανέργους. Η αύξηση σε σύγκριση με πέρσι είναι 30% πάνω καθώς τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 13.315 καταγεγραμμένους ανέργους.

Όπως λέει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κ.Λίνας η πραγματική εικόνα είναι ακόμα χειρότερη, μιας και πέρα από το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που αποδίδεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι δεν λειτούργησαν αρκετές τουριστικές μονάδες, οι περισσότερες συμβάσεις των εργαζομένων είναι με ελαστικές μορφές εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Λίνα η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύουν είτε με καθεστώς ημι-ασπασχόλησης είτε μερικές ώρες την εβδομάδα, χωρίς να μπορούν  να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου το φθινόπωρο η κατάσταση θα είναι ακόμα δυσκολότερη, μιας και αρκετές επιχειρήσεις ιδίως στον κλάδο της εστίασης θα κατεβάσουν ρολά. Το εργατικό κέντρο ζητά παρεμβάσεις από την πλευρά της Πολιτείας ώστε να αναστραφεί η εικόνα αυτή, επισημαίνοντας ότι ένας από τους λόγους που θα πρέπει το ΦΠΑ παραμείνει μειωμένο και να μειωθεί ακόμα περισσότερο είναι η ανεργία.

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...