Social

Πρόταση Μπουρνιά για διεύρυνση του διαστήματος πρακτικής άσκησης για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Πρόταση κατέθεσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουρνιάς, προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για να δημιουργηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρακτικής άσκησης αλλά και έγκριση περισσότερων φοιτητών για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να βοηθηθούν οι υπηρεσίες με εξειδικευμένο προσωπικό και καταρτισμένο καθώς υπάρχει έντονα το στοιχείο της υπολειτουργίας και συγχρόνως δεν απέκτησαν οι φοιτητές εμπειρία.

Αναλυτικά η επιστολή Μπουρνιά:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και της στήριξης των σπουδαστών του Τμήματος Περιβάλλοντος της Λέσβου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Σάμου, Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Χίου, Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού της Χίου, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Χίου, που επιθυμεί να προσφέρει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε φοιτητές του τμήματός σας στις Περιφερειακές Ενότητες Χίου και Σάμου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πρακτική άσκηση θα δώσει στους σπουδαστές την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στον τομέα του περιβάλλοντος, της πληροφορικής, των οικονομικών και του τουρισμού. Θα συμμετάσχουν σε δράσεις σχετικές με τη διαχείριση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε άλλα στοιχεία κρίνονται απαραίτητα για την ένταξη των σπουδαστών στην πρακτική άσκηση. Απαραίτητη θα είναι η έγκριση Υπουργείου Παιδείας όπως Υπουργείου Εργασίας όπως και Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς θα μπορούμε να το εντάξουμε σε άλλη βάση, της Καινοτομίας.

Περισσότερα Νέα

Φωτιά στα Μεστά

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή των Μεστών. Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου...

Μηχανικός του κρουαζιερόπλοιου Azamara έφυγε από τη ζωή

Έχασε τη ζωή του 60χρονος μηχανικός του κρουαζιερόπλοιου "Αzamara" που έφτασε στο λιμάνι της Χίου. Ο...

*”Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν ξεπουλήθηκα.” (Με την Αργεντινή του Ντιέγκο “των από κάτω”)

Γράφει ο Βασίλης Μαυρέλος: “Με γοητεύει η ικανότητα του ποδοσφαίρου να είναι όμορφο. Όταν το παιχνίδι...