Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
31 C
Chios

Social

Πρώτα ήρωες μετά άνεργοι οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου (vid)

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του Σκυλιτσείου Νοσοκομείου Χίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης με πρωτοβουλία του ΣΕΣΝΟΧ, με αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πολλοί από τους οποίους υπηρετούν για 4 χρόνια στο Σκυλίτσειο και βλέπουν τις συμβάσεις τους να λήγουν.

Όπως εξήγησε στην «Πατρίδα» ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννης Λαμπαδοχυτός, αφού κόπασαν τα χειροκροτήματα προς τους υγειονομικούς, τώρα εκτυλίσσεται ένα σχέδιο επαναφοράς των εργολάβων στις θέσεις καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, κάτι το οποίο φημολογείται πως έχει δοθεί οδηγία να γίνει και στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου.

«Υπάρχουν συμβασιούχοι με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που κλείνουν τα 4 χρόνια, αυτοί δεν καλύπτουν πλέον ανάγκες εποχικές αλλά πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μονιμοποιηθούν. Όπως και τα επικουρικά του ΕΟΔΥ και τα επικουρικά που έρχονται κάθε χρόνο. Είναι υποκριτικό από τη μια να μας λένε ήρωες και από την άλλη να εκδιώχθουν τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης», ανέφερε ο κ.Λαμπαδοχυτός που επέρριψε ευθύνες και στην προηγούμενη και στην τωρινή κυβέρνηση για το θέμα.

«Οι εργαζόμενοι με σύμβαση ξεπερνάνε τους 100 στο Νοσοκομείο Χίου, δηλαδή το 1/3 του Νοσοκομείου υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης», πρόσθεσε ο κ.Λαμπαδοχυτός που επεσήμανε πως ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους επηρεάζει όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο τραυματιοφορέας Λευτέρης Μπαλαχούτης, που υπηρετεί στο Σκυλίτσειο με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε ότι οι συμβασιούχοι του Νοσοκομείου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες φέρνοντας ως παράδειγμα το τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, όπου από τα 28 άτομα, τα 18 υπηρετούν με σύμβαση.

«Δεν ζητάμε να μας λυπηθούν αλλά να ανταμειφθούμε για τα 4 χρόνια που βάζουμε πλάτη με ζητήματα όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό, με έκτακτες ανάγκες ανάγκες της πανδημίας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η ομηρία», τόνισε ο κ.Μπαλαχούτης που προανήγγειλε περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Περισσότερα Νέα

Η πανήγυρη της Παναγίας Ερειθιανής στον Βροντάδο

  Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας τελέστηκε και φέτος η πανήγυρη της Παναγίας Ερειθιανής στον Βροντάδο. Ο καλλίφωνος...

O εορτάζων Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής (vid)

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής χρονολογείται τον 18ο αιώνα. Το 1744 ήταν χτισμένα μόνο τα...

Μπαράζ συλλήψεων της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Άνκω

Σειρά συλλήψεων από τους άνδρες της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου με τη...