Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Πρόσληψη νευρολόγου στο Σκυλίτσειο ζητά το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου

Την άμεση πρόσληψη ενός ακόμη νευρολόγου στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου.

Το Σωματείο σκιαγραφεί στην ανακοίνωσή του τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την ύπαρξη μόνο μιας νευρολόγου στο Νοσοκομείο Χίου και του φόρτου εργασίας που διαμορφώνεται.

«Τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στην προσπάθειά μας να εξυπηρετηθούμε στο Νοσοκομείο Χίου, ειδικά τον τελευταίο χρόνο λόγω πανδημίας, είναι πολλά με αποτέλεσμα αρκετές φορές να αναγκαζόμαστε είτε να πηγαίνουμε στον ένα και μοναδικό ιδιώτη Νευρολόγο που υπάρχει στο νησί ακόμα και για μια απλή συνταγογράφηση (και εφόσον του το επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση), είτε και να ταξιδεύουμε εκτός Χίου.

Ακόμα και για τις απαραίτητες ετήσεις ή έκτακτες απεικονιστικές εξετάσεις αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε σε εξωτερικά ιατρεία (επιβαρυνόμενοι την συμμετοχή εάν και εφόσον επίσης, υπάρχει η οικονομική δυνατότητα), για να αποφύγουμε την πολύμηνη αναμονή και να έχουμε μια άμεση απάντηση σε τυχόν επιδείνωση της κατάστασής μας.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε αοό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τους Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, την άμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...