Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
18 C
Chios

Social

Προκαλεί τους νησιώτες η κυβέρνηση: ” Οι δομές θα είναι προς όφελος τους”

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση προχωρά με αποφασιστικότητα στη δημιουργία των νέων κλειστών δομών στα νησιά διεμήνυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας ήδη έγινε “εξαντλητικός διάλογος” ο οποίος δεν μπορεί ούτε να διαιωνίζεται, αλλά ούτε να γίνεται άλλοθι αδράνειας. «Δεν γίνεται να μην υπάρχει στα νησιά καμία δομή. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως οι άναρχες ανοικτές δομές πρέπει να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν.

Εν συνεχεία, ο Στέλιος Πέτσας παρέθεσε έξι σημεία τα οποία σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό είναι προς όφελος των πολιτών.

Συγκεκριμένα:

-Η δημιουργία κλειστών δομών θα βάλει τέλος στις σημερινές άναρχες ανοικτές δομές και στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτές.

-Η δημιουργία τους θα περιορίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας και θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Κανένας δεν θα μπορεί να βγαίνει όποτε θέλει, αλλά μόνο μετά από σχετική άδεια. Εξαιρούνται όσοι έχουν δείξει παραβατική συμπεριφορά, όσοι είναι προς επιστροφή και όσοι αφορούν τις νέες αφίξεις.

-Οι νέες δομές θα είναι κλειστές το βράδυ.

-Οι νέες δομές θα δημιουργηθούν μακρυά από τον αστικό ιστό. Θα περιλαμβάνουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας, συνεπώς θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία των νησιών.

-Οι κλειστές δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα.

-Οι κλειστές δομές θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όσους βρίσκονται στην Τουρκία και σχεδιάζουν να μπουν παράνομα στη χώρα μας.

Περισσότερα Νέα

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...

Κ.Μουτζούρης για μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα ακατανόητα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο...

Δωρεά χιλιάδων μασκών από τον Αντώνη Φαράκλα

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Βρονταδούσης Αρχιμηχανικός της ναυτιλιακής εταιρείας Chartworld Shipping Corporation, ιδιοκτησίας...