Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
22 C
Chios

Social

Προχωρά η ένταξη νέας παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο (vid)

Να ενταχθεί σε υπάρχον χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να δημιουργηθεί νέα παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο, μετά το ξήλωμά της, με προϋπολιγισμό 30.000 ευρώ, αποφασίστηκε κατόπιν διαβουλεύσεων στον Δήμο σε συνεννόηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Ξενάκης, εξήγησε στην «Πατρίδα» ότι οι παιδικές χαρές κάθε χρόνο χρειάζονται επιδιορθωτικές παρεμβάσεις όπως και ετήσια πιστοποίηση. Όταν διαπιστώθηκε ότι κάποια όργανα της παιδικής χαράς στον Κήπο είχαν ζημιά, αποφασίστηκε το ξήλωμά της.

Το δίλημμα έγκειτο στο ότι ενώ υπήρχε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να δημιουργηθεί καινούρια παιδική χαρά στον ίδιο χώρο, βάσει της μελέτης της ανάπλασης του κήπου, η παιδική χαρά προβλέπεται να μεταφερθεί στο σημείο που τώρα βρίσκεται το θερινό σινεμά.

Μέχρι όμως να προχωρήσει η μελέτη και να γίνει υλοποίηση του έργου της ανάπλασης του Κήπου, θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια, ίσως και περισσότερα, ανέφερε ο κ.Ξενάκης οπότε βάσει διαβουλεύσεων με τον Δήμαρχο και εγγυήσεις από την Τεχνική Υπηρεσία πως δεν θα είναι δύσκολο να μεταφερθεί τότε αν χρειαστεί, αποφασίστηκε να γίνει η ένταξη της παιδικής χαράς στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που υπάρχει καθώς, όπως τονίζεται, δεν γίνεται ο Δημοτικός Κήπος να παραμείνει για 3-4 χρόνια δίχως παιδική χαρά.

Περισσότερα Νέα

Καλοτάξιδοι οι νέοι πλοίαρχοι της ΑΕΝ Οινουσσών

Ημέρα χαράς η Δευτέρα 13/7/20 για την ΑΕΝ Οινουσσών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η απονομή των πτυχίων στους...

Με 3500 φιάλες αίμα και τακτικούς εθελοντές η Χίος «εξάγει» αίμα (vid)

Με γνώμονα την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώθηκε το...

Τρία κρούσματα κορονοϊού σε χωριό της βόρειας Λέσβου

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο. Η εξέταση του δείγματος που είχε ληφθεί από ηλικιωμένο ηλικίας...