Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
13 C
Chios

Social

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ

Ξεκίνησε την Τρίτη η λειτουργία των Ζαφειράκικων στα Ταμπάκικα ως χώρος καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών  με την υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει γίνει να βρίσκεται σε «εμβρυικό» στάδιο.

Όπως ανέφερε και ο διοικητής της Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, ο σχεδιασμός προβλέπει να μεταφερθούν εκεί όλες οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης με στόχο αυτές να ολοκληρώνονται μέσα σε λίγες ώρες και οι πρόσφυγες/μετανάστες να φεύγουν από εκεί με τα νομιμοποιητικά έγραφα ανά χείρας για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μόλις αναπτυχθεί πλήρως ο σχεδιασμός και μεταφερθεί όλη η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή εκεί, τα κλιμάκια  θα μπορούν να καταγράψουν μέχρι και 2000 άτομα ημερησίως.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους χώρους όπου γίνεται καταγραφή αυτή τη στιγμή θα πάψουν να λειτουργούν με εξαίρεση το κέντρο στο Μερσυνίδι όπου θα μεταφέρονται μέχρι 200 άτομα.

Την Τρίτη, στα πλαίσια της προετοιμασίας, ο κ. Κεβόπουλος από την Αστυνομία και ο κ.Φραγκιάς από το Λιμενικό, κάλεσαν σε σύσκεψη όλες τις ΜΚΟ και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί για να τους ενημερώσουν για τον τρόπο λειτουργίας του νέου κέντρου αλλα και να καθορίσουν την συμβολή του καθενός.

Περισσότερα Νέα

Ερωτηματικά για τη στάση των Δημάρχων απέναντι στον Πρωθυπουργό

«Η επιλεκτική συνάντηση των Δημάρχων βάζει σημαντικά ερωτήματα για τη στάση που κράτησαν οι Δήμαρχοι...

“Πώς το τρίβουν το πιπέρι” απόκριες στα Καρδάμυλα

Ο πολιτιστικός τομέας της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων εν μέσω πανδημίας και lockdown μας μεταφέρει λίγη...

“e- γλέντι” για την Τσικνοπέμπτη απο τη Μόστρα

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανων σας προσκαλεί σήμερα στο "e-glenti" Τσικνοπέμπτη με τους DJ Γιάννη...