Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
21 C
Chios

Social

Πράσινο φως για 54 προτάσεις του αγροτικού Leader, έρχεται και Leader αλιείας (vid)

Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το αγροτικό leader και οι  54 προτάσεις που αξιολογήθηκαν θετικά  από την ΕΤΑΧ, με το συνολικό ύψος χρηματοδότησης να φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως λέει ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ι. Αμύγδαλος οι περισσότερες προτάσεις αφορούν επιχειρήσεις μεταποίησης υλικών του πρωτογενή τομέα ενώ υπάρχουν και προτάσεις σχετικά με παροχή υπηρεσιών.

 Το ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται από 50%  εως 75%  ενώ ήδη αρκετοί  επιχειρηματίες, με δεδομένο ότι υπήρξε καθυστέρηση στην τελική έγκριση των προτάσεων,  έχουν   προχωρήσει τα επενδυτικά τους σχέδια οπότε και άμεσα θα προσκομίσουν παραστατικά για την πρώτη  πληρωμή.

«Οι εντάξεις έρχονται σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο για όλους» ανέφερε οκ. Αμύγδαλος, διευκρινίζοντας ότι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις από την Διαχειριστική Αρχή και το Υπουργείο Ανάπτυξης επέφεραν αυτή την καθυστέρηση.

Αρχές του 2021 στον αέρα το leader αλιείας για ιδιωτικές επιχειρήσεις

Όσον αφορά  τα υπόλοιπα προγράμματα που τρέχει η ΕΤΑΧ την περίοδο αυτή ο κ. Αμύγδαλος ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη το Leader αλιείας για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου όμως δεν υπάρχουν αρκετές προτάσεις μια και φαίνεται ότι η πανδημία του κορονοίου απορρόφησε όλες τις δυνάμεις της αυτοδιοίκηση. Τέλος στις αρχές του 2021 θα βγει στον αέρα το πρόγραμμα Leader αλιείας για ιδιωτικές επενδύσεις που θα σχετίζονται με την αλιεία.

Περισσότερα Νέα

Αναβιώνει το Εωθινό τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου στα Καρδάμυλα

Την 3η πρωϊνή ώρα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα ανακοίνωσε...

«Ανοχύρωτη απέναντι στον κορονοϊό η Χίος με ευθύνη της ΝΔ»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ εξαπολύει ο Βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι με...

65 κιβώτια με είδη ιματισμού στους πληγέντες της Καρδίτσας από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, ολοκλήρωσε την  αποστολή 65 κιβωτίων με...