Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
18 C
Chios

Social

Πολλά λόγια και λίγες πράξεις απο την κυβέρνηση για την ενίσχυση των Νοσοκομείων (vid)

Για επικοινωνιακά τεχνάσματα χωρίς καμία ενίσχυση του συστήματος υγείας μιλά ο ΣΕΣΝΟΧ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου   πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης.

«Για εμπαιγμό  των υγειονομικών από την κυβέρνηση» μίλησε ο πρόεδρος Γ.Λαμπαδοχυτός, με αφορμή τη μηνιαία παράταση στις συμβάσεις των γιατρών και των νοσηλευτών που έδωσε το Υπουργείο Υγείας. «Μιλούν για παράταση  των επικουρικών αλλά δεν λένε ότι πρόκειται μόνο για ένα μήνα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου» δηλώνει ο κ. Λαμπαδοχυτός, επισημαίνοντας μάλιστα ότι από την παράταση εξαιρέθηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι που για το Νοσοκομείο της Χίου είναι 6 άτομα.

Επιπλέον  οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας ζητούν να μην προχωρήσουν οι αναθέσεις της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης σε εργολάβους, επισημαίνοντας ότι στο χώρο της υγείας δεν χωρούν ιδιωτικά συμφέροντα. Βασικό αίτημα των υγειονομικών παραμένει η πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων  προκειμένου το σύστημα υγείας να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας.

«Τα επικοινωνιακά τερτίπια πρέπει να σταματήσουν και να γίνουν πραγματικές ενέργειες που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει ώστε να θωρακιστούν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας» καταλήγει ο Γ. Λάμπαδοχυτός.

 

Περισσότερα Νέα

38 νέα κρούσματα κορονοιού στη ΒΙΑΛ

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοιού στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ καθώς σήμερα Παρασκευή...

Προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες για το εμβόλιο της γρίπης (vid)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, με θέμα τους εμβολιασμούς...

Στο στόχαστρο διαρρηκτών η λαχαναγορά στην Καρδαμάδα (vid)

Θύμα διαρρηκτών έπεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής δυο από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο...