Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
32.9 C
Chios

Social

Πολιτιστικό καλοκαίρι παντού, υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου (vid)

14 συναυλίες, θέατρικες παραστάσεις αλλα και κινητό θερινό σινεμά. Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι με εκδηλώσεις σε ολόκληρο το νησί  θα απολαύσουν φέτος ντόπιοι και επισκέπτες της Χίου με τον Δήμο Χίου να «βάζει υπό την ομπρέλα του» ένα σύνολο εκδηλώσεων που έχουν ετοιμάσει σωματεία και φορείς.

14 συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τη Ν.Μποφίλιου, τον Β.Παπακωνσταντίνου, τη Μαρίνα Σάττι, τον Π.Θαλασσινό, τον Χ.Θηβαίο, την Ιουλία Καραπατάκη και άλλους έχουν προγραμματιστεί Ιούλιο και Αύγουστο από διάφορα σωματεία με το Δήμο να παρέχει την αιγίδα του όπως και σε θεατρικές παραστάσεις και στα 3 καταξιωμένα φεστιβάλ του νησιού (Μούσα Ελληνική, Φιλαρμονική Ακαδημία και Μουσικό Φεστιβάλ Χίου).

Πέρα από τα παραπάνω ο Δήμος Χίου διοργανώνει και φιλοξενεί την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Θέατρο με την παράσταση «Όρνιθες» στο Ανοικτό θέατρο Καρδαμύλων.

Καινοτομία του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού το κινητό θερινό σινεμά που θα στηθεί σε πλατείες και παραλίες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Προσπαθήσαμε να συντονίσουμε τις εκδηλώσεις και να διαπραγματευτούμε» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Γ.Αμέντας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ακριβή προϋπολογισμό του Δήμου για τα πολιτιστικά δρώμενα.

«Ο πολιτισμός φέτος πηγαίνει παντού» ανέφερε η σύμβουλος του Δημάρχου Β.Ποταμούση, επισημαίνοντας ότι το πολιτιστικό πρόγραμμα θα ψηφιοποιηθεί και σε μορφή QR codeθα υπάρχει διαθέσιμο σε διάφορα σημεία του νησιού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Περισσότερα Νέα

Στο Υπ. Ναυτιλίας ο Κ.Μουτζούρης για τη σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Βορείου Αιγαίου

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανο Γκίκα θα συναντηθούν, την Τετάρτη 24 Ιουλίου...

Προσθήκη της άδειας χειριστή ταχύπλοου σκάφους στο «Gov.gr Wallet»

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει ότι ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και ελέγχου της άδειας...

«Κάτσε ν’ ακούσεις μια πενιά, πιες κι ένα ποτηράκι» στην Καλλιμασιά

Το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς «Η Πρόοδος», σας προσκαλεί στη μουσικοθεατρική παράσταση - αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο...