Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

Πλακιωτάκης από Χίο: «Σε μέγιστη ετοιμότητα το Λ.Σ. – Η Τουρκία χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για τις επιδιώξεις της»

Ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος ο Υπουργός Ναυτιλίας

Στη Χίο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη και τον Επικεφαλής Θαλάσσιας Επιτήρησης, Αντιπλοίαρχο Γιώργο Χριστιανό, στο πλαίσιο επισκέψεων του Υπουργού στα νησιά.

Ο κ.Πλακιωτάκης επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Χίου όπου τον υποδέχθηκαν η Κεντρική Λιμενάρχης, Ειρήνη Αργύρη, ο νέος Λιμενάρχης Πειραιά, Γιώργος Σκανδάλης και ο νέος Γενικός Διευθυντής Λιμενικού Σώματος, Γιάννης Αργυράκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης επιθεώρησε τα σκάφη και χαιρέτισε ένα προς ένα τα στελέχη του σώματος ενω στη δήλωση του εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Λιμενικό Σώμα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα, βρίσκεται στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και λειτουργεί με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ενώ άσκησε κριτική στη στάση της Τουρκίας η οποία, όπως ανέφερε, χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για τα γεωστρατηγικά συμφέροντά της.

Ερωτώμενος για το πρόβλημα με τους “εγκλωβισμένους” ναυτικούς, λόγω των μέτρων του κορονοίου, επεσήμανε ότι ο ίδιος έχει θέσει το ζήτημα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ενω από την πλευρά της η Ελλάδα κάνει ο,τι μπορεί για να διευκολύνει τα πλοία να αλλάξουν πληρώματα εντός των χωρικών της υδάτων.

Ο Υπουργός στις 14:00 θα επισκεφτεί την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Λαγκάδα και Καρδάμυλα.

Περισσότερα Νέα

Δήμαρχος Τσεσμέ: «Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας»

Επιμένουν στην προπαγάνδα της δήθεν παραγωγής μαστίχας οι Τούρκοι. Ο Δήμαρχος του Τσεσμέ, Εκρέμ Οράν, ανέφερε...

«Πράσινο» φως να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ...

Σ.Γαρρής – Α.Κουτσουράκη: Υψηλές πτήσεις με 17.925 μόρια και όνειρα για Ιατρική (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η σημερινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...