Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
22 C
Chios

Social

Πεζοπορία στα χνάρια του Δρίμακου και κοπή πίτας στο Αίπος για τους Φίλους Μονοπατιών Χίου

Οι “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” καλούν τα μέλη τους, τους φίλους της πεζοπορίας, τους φυσιολάτρες αλλά και όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τα μυστικά του Αίπους, στην κοπή τη πίτας τους, που θα γίνει την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στo Φλώρι (Άη Γιώργη).

Θα προηγηθεί  πεζοπορία στα χνάρια του Δρίμακου, του πρώτου κοινωνικού επαναστάτη της ανθρωπότητας που έζησε σ αυτά τα μέρη.

Σημείο συνάντησης η εκκλησία του Άη Γιώργη στο Φλώρι στις 09:30 π.μ. απ όπου και θα ξεκινήσουμε την ιστορική πεζοπορική περιήγησή μας στο ανατολικό Αίπος.

Θα περάσουμε από τον Χαμόσπηλο και θα φτάσουμε στο Ρημόκαστρο.

Στο διάλειμμα που θα γίνει εδώ η αρχαιολόγος κα. Τσαρδάκα Δέσποινα θα μας μιλήσει για στην ιστορική αξία του Αίπους ενώ η φιλόλογος – ερευνήτρια κα. Ζαχαρού – Λουτράρη Αθηνά θα μας παρουσιάσει την ιστορία του Δρίμακου.

Η πεζοπορία θα συνεχιστεί σε αγροτικό δρόμο μέχρι το ύψος του 15ου χιλιομέτρου του δρόμου Χίου – Βολισσού.

Από εδώ περπατώντας πάνω σε τμήματα της αρχαίας Ελληνόστρατας και περνώντας δίπλα από τους  περίφημους «Δρύδες του Φλωριού» θα τερματίσουμε στο Φλώρι.

Η κυκλική αυτή ιστορική διαδρομή έχει μήκος περίπου 6 χλμ., συντηρήθηκε πρόσφατα από μέλη και φίλους του συλλόγου μας, είναι μέτριας δυσκολίας και κινείται κατά διαστήματα σε πετρώδες αλλά όχι επικίνδυνο έδαφος.

Μετά την πεζοπορία θα γίνει η κοπή της πίτας του συλλόγου μας.

Το κάλεσμα είναι ανοικτό και οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν για την μετακίνησή τους. Για την συμμετοχή στην πεζοπορία απαιτείται ο κατάλληλος και απαραίτητος εξοπλισμός (παπούτσια πεζοπορίας οπωσδήποτε, μπαστούνια πεζοπορίας, σακίδιο με προσωπικά είδη, αδιάβροχο, νερό, ενεργειακό σνακ κλπ).

Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

Πληροφορίες / Διευκρινήσεις : Βαφειάδου Λιάνα (τηλέφωνο: 697 81 24 812)

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...