Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
6 C
Chios

Social

Περιοδεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων στο super market στα Θυμιανά

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου:

Δίπλα στους εργαζόμενους του super market στα Θυμιανά βρέθηκαν μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από την εμφάνιση εννιά συνολικά εργαζομένων θετικών στον κορονοϊό. Ανάρτησαν πανό έξω από το χώρο με το σύνθημα “πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!”, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους μεταφέροντας τα αιτήματα του Σωματείου για κλείσιμο του καταστήματος για όσο χρειαστεί με βάση και τους ειδικούς, για την απολύμανση των χώρων, για δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, με κρατική ευθύνη.

Τα αιτήματα, μεταφέρθηκαν και στον προϊστάμενο που βρισκόταν στο κατάστημα, καταγγέλλοντας παράλληλα τη στάση της εργοδοσίας που ρισκάρει τη ζωή των εργαζομένων αφήνοντάς τους έκθετους.

Καλέσαμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο, να σηκώσουν το ανάστημα τους σπάζοντας το φόβο και την τρομοκρατία.

Τα μέλη του Σωματείου τόνισαν πως μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν τέλος στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας και να προστατέψουν την υγεία και τη ζωή τους.

Τελικά οι χώροι δουλειάς είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με τις  τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες να βαραίνουν της κυβέρνησης που έχει βάλει πάνω από την προστασία και την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων και του λαού, την εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Προχωράει στην υλοποίηση μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων. Ενώ παράλληλα εντείνει   την καταστολή, θέλοντας να επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου” στους χώρους δουλειάς. Δείχνοντας ακριβώς ότι αυτό που φοβάται πραγματικά είναι η συλλογική και οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

Με τους αγώνες μας αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι στην τήρηση των μέτρων από την κυβέρνηση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. 

Περισσότερα Νέα

Διαδικτυακή συνάντηση της Συμμαχίας Αξιών με το Τοπικό Συμβούλιο Θυμιανών

Συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο με όλες τις Κοινότητες της Χίου η Συμμαχία Αξιών. Έτσι, μετά τις...

Δριμύ «κατηγορώ» των αντιπολιτεύσεων κατά της δημοτικής αρχής για τις 93 προσλήψεις «εξπρές» στην Καθαριότητα

Δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη 93 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας...

Να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι καλεί τους γονείς του Μουσικού Σχολείου ο Σύλλογος Γονέων

Μετά την ανακοίνωση κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή του Μουσικού Σχολείου Χίου, ο Σύλλογος Γονέων και...