Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
25 C
Chios

Social

Περιφερειακά πάρκινγκ και ακίνητο Απλωταριάς προς ένταξη στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (vid)

Πέντε νέες προτάσεις ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος της Χίου και η Τεχνική Υπηρεσία στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γ.Ξενάκη στο πρόγραμμα θα κατατεθεί πρόταση για να προχωρήσει το έργο της αναπαλαίωσης του νεοκλασικού ακινήτου του Δήμου στο  τέρμα της Απλωταριάς όπως και για την δημιουργία και διαμόρφωση μιας σειράς από Περιφερειακά Παρκινγκ.

Ειδικότερα πρόκειται για τα πάρκινγκ στην Ιχθυόσκαλλα, στον Εύοδο, στα Ταμπάκικα, στην Αγ. Άννα Καπέλα, στην οδό Δεληγιάννη όπως και η  διαμόρφωση του πάρκινγκ στην οδο Αλλατίου.

Επιπλέον για ένταξη στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη προορίζεται το έργο για την ανάπλαση της Σούδας, η μελέτη του οποίου θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Τέλος προβλέπεται να κατατεθούν προτάσεις για τη βελτίωση των πεζοδρομιων και τη συμπλήρωση του δικτύου πεζοδρόμων μέσα στην Πόλη. «Η τεχνική υπηρεσία καταβάλει σημαντική προσπάθεια τόσο για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης όσο και για το Φιλόδημο ώστε να προχωρήσει μελέτες και ν α ωριμάσει έργα» δηλώνει ο Γ.Ξενάκης,επισημαίνοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να ενισχυθεί το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...