Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
13.4 C
Chios

Social

«Πέρασε» από το Δημοτικό Συμβούλιο το κλείσιμο των υπηρεσιών την Τετάρτη (vid)

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου η απόφαση για συμμετοχή, μέσω κλεισίματος των υπηρεσιών, του Δήμου Χίου στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, στο πλαίσιο της απόφασης Περιφέρειας για Δήμων για αντίδραση στις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ξεκαθάρισε πως «δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου» ενώ υπογράμμισε πως οι κινητοποιήσεις ξεκινούν από τις υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμων και θα κλιμακωθούν καθώς «δεν πρέπει να εξαντλήσουμε όλα μας τα πυρομαχικά σε ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει για πολύ ακόμη».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τριαντάφυλλος ζήτησε πιο μαζικές κινητοποιήσεις και αναφέρθηκε στην απάντηση του αρμόδιου υπουργού σε διευκρινιστική ερώτηση, στην οποία ανέφερε πως θα κλείσει τη Μόρια και το Βαθύ δίχως να κάνει αναφορά στη ΒΙΑΛ.

Παράλληλα, σε ερώτηση του Γ.Καραβασίλη για τη δράση των ΜΚΟ, ο Δήμαρχος επανέλαβε πως έχει ζητηθεί η πλήρης καταγραφή από το Υπουργείο των ονομάτων και της λειτουργίας των ΜΚΟ δίχως όμως να έχει σταλεί απάντηση.

Περισσότερα Νέα

Στήνουν πλωτά φράγματα για αποτροπή των ροών στο Αιγαίο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενεργό συμμετοχή του...

60 «Καραβάκια της Αγάπης» από το Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη (vid)

60 «καραβάκια της αγάπης» θα σαλπάρουν το βράδυ του Σαββάτου στην ειδική έκθεση η οποία...

Τοποθέτηση Α. Μιχαηλίδη στη Βουλή για το επίδομα γέννησης: «Η λογική του κλεισίματος του ματιού στα πιο συντηρητικά ακροατήρια έχει κοντά πόδια…» (vid)

Τοποθέτηση στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στο πλαίσιο της...