Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
19 C
Chios

Social

Πατέρας ξέσπασε στο πλήρωμα και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στο πλήρωμα και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξέσπασε την οργή του και την αγωνία του ένας 40χρονος πατέρας, η κόρη του οποίου λιποθύμησε στο σχολείο και θεώρησε ότι το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει στο σημείο. Όπως λένε οι διασώστες του ΕΚΑΒ στο νησί στην πρωινή βάρδια υπάρχουν 2 διαθέσιμα ασθενοφόρα, τα οποία ήταν σε άλλα περιστατικά. Σύμφωνα τους ίδιους και την καταγραφή που έχει γίνει από το Κέντρο το ασθενοφόρο έφτασε στο σχολείο σε 8’ λεπτά από την στιγμή της τηλεφωνικής ειδοποίησης και εκεί το πλήρωμα δέχτηκε την επίθεση του πατέρα ενώ από την οργή του δεν ξέφυγε ουτε και το ασθενοφόρο στο οποίο προξένησε  ζημιές στο μπαπριζ.  Εν τέλει το παιδί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο,  ανέκτησε τις αισθήσεις του και οι γονείς του έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί στην Αθήνα για περαιτέρω  εξετάσεις.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ κατήγγειλαν το γεγονός στην Αστυνομία και  εξέδωσαν ανακοίνωση αναφέροντας «   “Καταδικάζουμε απερίφραστα το σημερινό επεισόδιο βίας κατά του πληρώματος του ΕΚΑΒ και την πρόκληση υλικών ζημιών του ασθενοφόρου, που λειτουργούν πάντα με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία σε όλα τα περιστατικά ανεξαιρέτως. Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης και συνολικά οι αρμόδιοι θα πράξουν τα αυτονόητα”.

Την συμπαράσταση τους στους συναδέλφους τους εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, με τον Γ.Λαμπαδοχυτό να επισημαίνει ότι σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να γίνονται σάκος του μπόξ και να πλρηώνουν για τις ελλείψεις προσωπικού για τις οποίες ευθύνεται το Υπουργείο και η ακολουθούμενη πολιτική.

Περισσότερα Νέα

Η συνέχιση της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων στα ΚΥΤ παρέμεινε στα λόγια (vid)

Ακόμα περιμένουν στην Περιφέρεια το Υπουργείο Μετανάστευσης και τον Υπουργό Ν. Μηταράκη να προχωρήσει στην...

Αντιδράσεις από τις τουρκικές εταιρείες για το παρατεταμένο κλείσιμο της γραμμής Χίου – Τσεσμέ (vid)

Να παραμείνουν κλειστά τα σύνορα με την Τουρκία και για τις εμπορεύματα επιμένει ο Αντιπεριφερειάρχης...

Γενική Συνέλευση και Εκλογές στο Κοι.Σ.Π.Ε.

Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του Συνεταιρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη...