Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Παρουσιάστηκε στους Ιταλούς η μαστίχα Χίου (vid)

Το Τμήμα Τουρισμού ΠΕ Χίου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνο οργάνωσε παρουσίαση της Χίου και της μαστίχας σε Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, σε ζωντανή σύνδεση μέσω ειδικής πλατφόρμας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ο Γύρος της Ελλάδας σε 80 συναντήσεις» που διεξάγεται από το Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνο, παρουσιάζεται κάθε φορά κι ένα διαφορετικό μέρος της Ελλάδας.

Η παρουσίαση εστίασε στη μαστίχα, που είναι το χαρακτηριστικό προϊόν της Χίου, στα μοναδικά Μαστιχοχώρια και στο Μουσείο Mαστίχας. Σε ταυτόχρονη σύνδεση από το Μουσείο Μαστίχας, το Πυργί και το Mastihashop δόθηκε έμφαση στη μοναδικότητα του προϊόντος, στον τρόπο που έχει επηρεάσει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, αλλά και την οικονομία και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες για την οργάνωση ταξιδιών εμπειρίας στη Χίο.

Η προσπάθεια προσέγγισης της Ιταλικής αγοράς έρχεται σε συνέχεια ταξιδιού εξοικείωσης με τον προορισμό (fam trip) που είχε οργανωθεί τον Οκτώβριο του 2019 σε συνεργασία του Τμ. Τουρισμού ΠΕ Χίου με το Γραφείο ΕΟΤ Μιλάνο. Μάλιστα στην παρουσίαση που έγινε συμμετείχαν και δημοσιογράφοι που είχαν φιλοξενηθεί τότε από την Π.Β.Α., οι οποίοι μίλησαν για τη Χίο με ενθουσιασμό.

 

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...