Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019
17.5 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτισμός

Social

Από την εγγονή στη γιαγιά: Παρουσιάστηκαν «Τα εύθυμα της Βεγγέρας» της Αργυρώς Ζαννίκου – Ψώρα

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου, στον Άγιο Γιώργη, το βιβλίο της Αργυρώς Ζαννίκου – Ψώρα με τίτλο «Τα εύθυμα της Βεγγέρας».

Πρόκειται για ένα βιβλίο με διηγήματα με στόχο «οι αναγνώστες να ευθυμήσουν και να γελάσουν» όπως σημείωσε η συγγραφέας και διαχρονική δασκάλα στον Βροντάδο Αργυρώ, Ριρώ όπως είναι γνωστή, Ψώρα – Ζαννίκου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΦΟΒ, Πολύδωρος Στείρος, τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φρεζούλης, η διευθύντρια της β’βάθμιας, Ευτυχία Βλυσίδου, ανέλυσε σημεία του κειμένου ενώ ο εκπαιδευτικός Κώστας Βούκουνας και η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Παναγιάς Ερυθιανής, Μαριάννα Πελαντή, ανέγνωσαν τμήματα του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αργυρώ Ζαννίκου – Ψώρα είναι γιαγιά της ανερχόμενης συγγραφέως Ιωάννας Θεοδωράτου (Αύγουστος Οίνος, Στο Κάστρο που Στοιχειώσαμε) και μητέρα της στιχουργού Αργυρώς Ψώρα – Θεοδωράτου. Το παρών έδωσε και ο γιος της Αργυρώς Ζαννίκου – Ψώρα, Παντελής Ψώρας.

Περισσότερα Νέα

Συνεχίζει ο Α.Χατζελένης στο τιμόνι του ΠΕΣ/ΑΕΝ

Στις 9/11 το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΣ/ΑΕΝ κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου Χατζελένη Αργύρη στην...

Διήμερο επετειακών εκδηλώσεων για τη μάχη του Αίπους

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνουν επετειακές εκδηλώσεις της...

Τελετή υποδοχής πρωτοετών σπουδαστών στην ΑΕΝ Οινουσσών

Τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών/τριών  ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών...