Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019
30 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτισμός

Social

Από την εγγονή στη γιαγιά: Παρουσιάστηκαν «Τα εύθυμα της Βεγγέρας» της Αργυρώς Ζαννίκου – Ψώρα

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου, στον Άγιο Γιώργη, το βιβλίο της Αργυρώς Ζαννίκου – Ψώρα με τίτλο «Τα εύθυμα της Βεγγέρας».

Πρόκειται για ένα βιβλίο με διηγήματα με στόχο «οι αναγνώστες να ευθυμήσουν και να γελάσουν» όπως σημείωσε η συγγραφέας και διαχρονική δασκάλα στον Βροντάδο Αργυρώ, Ριρώ όπως είναι γνωστή, Ψώρα – Ζαννίκου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ΦΟΒ, Πολύδωρος Στείρος, τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φρεζούλης, η διευθύντρια της β’βάθμιας, Ευτυχία Βλυσίδου, ανέλυσε σημεία του κειμένου ενώ ο εκπαιδευτικός Κώστας Βούκουνας και η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Παναγιάς Ερυθιανής, Μαριάννα Πελαντή, ανέγνωσαν τμήματα του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αργυρώ Ζαννίκου – Ψώρα είναι γιαγιά της ανερχόμενης συγγραφέως Ιωάννας Θεοδωράτου (Αύγουστος Οίνος, Στο Κάστρο που Στοιχειώσαμε) και μητέρα της στιχουργού Αργυρώς Ψώρα – Θεοδωράτου. Το παρών έδωσε και ο γιος της Αργυρώς Ζαννίκου – Ψώρα, Παντελής Ψώρας.

Περισσότερα Νέα

Ιωνικό: Ένα από τα πλέον σύγχρονα κολυμβητήρια στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγωνιστικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Ιωνικό...

Καλό ταξίδι κ. Μιχάλη, με την «τελευταία σου ερώτηση»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρόνων ο δημοσιογράφος Μιχάλης Διοματάρης, ένας από τους...

Όχι κλαδέματα και ογκώδη αντικείμενα στους κάδους

Έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια να διατηρηθεί η Πόλη και τα Χωριά όσο...