Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
32.9 C
Chios

Social

Παρουσία στις εκδηλώσεις και Δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την Επέτειο Εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πρ. Πρύτανης Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 50η Επέτειο εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου 1973 , και κατέθεσε στέφανο στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη. Στην συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουν περάσει 50 χρόνια από την ημέρα της κορύφωσης του αντιδικτατορικού αγώνα του Ελληνικού Λαού, με την κατάληψη του Πολυτεχνείου από φοιτητές και σπουδαστές, που πρόταξαν τα νεανικά στήθη τους για να προασπίσουν τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, απέναντι στη διαφθορά και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Το Πολυτεχνείο βάφτηκε τότε με το αίμα των αθώων φοιτητών, έγινε σύμβολο και χώρος ιερός που εκπέμπει το μήνυμα της θυσίας στα υψηλά ιδανικά, που ενέπνευσαν και οδήγησαν έκτοτε στις σελίδες της Δημοκρατικής Ελλάδας.  Η μνήμη και η τιμή στα γεγονότα και τα πρόσωπα των ημερών αυτών αποτελεί ύψιστη ηθική υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη και φωτεινό σημείο στην ιστορία της Εκπαίδευσης της Ελλάδας. Τιμή και δόξα στους Έλληνες φοιτητές της θυσίας στο Πολυτεχνείο. ‘Το Πολυτεχνείο ζει΄ και θα παραμείνει πάντα στη συνείδηση όλων μας  σύμβολο αγώνα για την ελεύθερη Ελλάδα

Περισσότερα Νέα

Νέος εξοπλισμός στο λιμάνι της Χίου (vid)

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού στο λιμάνι της Χίου, με το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο...

Η ΟΠΙΧΙ στη Βέσσα το Σάββατο 20/7 | Εκδήλωση στην έκθεση DEΟ Projects

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χίου (ΟΠΙΧΙ) συμμετέχει στην έκθεση "Τα όνειρα μου γκρεμίστηκαν στα τείχη σου" του...

Πέφτει η άσφαλτος στην Ιωάννου Χρήστου

Από την  Τρίτη 23 Ιουλίου 2024  έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 θα εκτελούνται...