Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

Παράταση του κτηματολογίου ζητά από τον Υπουργό Κ.Χατζηδάκη το ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου

Παράταση στην προθεσμία του κτηματολογίου τουλάχιστον έως το τέλος του 2020 ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ.Χατζηδάκη, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην επιστολή σημειώνεται πως ο χρόνος για τη συλλογή των δικαιωμάτων από τους κατέχοντες ακίνητη ιδιοκτησία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ήταν λιγοστός και άδικος σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια και ζητείται παράταση στη συλλογή δηλώσεων.

Αναλυτικά η επιστολή του ΤΕΕ – Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

«Σε συνέχεια του εγγράφου μας με αριθμ. πρωτ.180/13-02-2020,

το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ευρισκόμενο σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στο ΒΑ και γνωρίζοντας τις τοπικές συνθήκες αναφέρει ότι

Ο χρόνος που δόθηκε στους κατέχοντες ακίνητη ιδιοκτησία στα νησιά του ΒΑ, για τη συλλογή των αιτήσεων των δικαιωμάτων, ήταν λιγοστός, μη επαρκής και άδικος σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια. Με δεδομένο την πανδημία από το COVID-19 τόσο οι πολίτες, όσο και οι συνάδελφοι μηχανικοί δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τα ακίνητα, αφού πρακτικά δεν γίνονταν αποτυπώσεις γεωτεμαχίων, δεν υπήρχαν αναλώσιμα για φωτοτυπίες και μαζικές εκτυπώσεις, στα γραφεία κτηματογράφησης υπήρχε μειωμένη προσέλευση, για τους λόγους αυτούς:

Ζητάμε άμεσα να ανακοινωθεί επίσημα τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους παράταση στη συλλογή δηλώσεων σε όλα τα νησιά του ΒΑ. Η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου και ιδιαίτερα εξυπηρετική για τους κατοίκους του εξωτερικού».

Περισσότερα Νέα

Δήμαρχος Τσεσμέ: «Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας»

Επιμένουν στην προπαγάνδα της δήθεν παραγωγής μαστίχας οι Τούρκοι. Ο Δήμαρχος του Τσεσμέ, Εκρέμ Οράν, ανέφερε...

«Πράσινο» φως να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ...

Σ.Γαρρής – Α.Κουτσουράκη: Υψηλές πτήσεις με 17.925 μόρια και όνειρα για Ιατρική (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η σημερινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...