Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
21 C
Chios

Social

Παράπονα Βρουλή από τον Χαρδαλιά: «Ήρθε, δεν ενημέρωσε, έφυγε χωρίς σύσκεψη» (vid)

«Όλο το βάρος πέφτει σε μας για τη σύνδεση της Χίου με την Τουρκία» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας που καταγγέλλει τη μη πραγματοποίηση σύσκεψης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με την Τουρκία

Τα παράπονά του για το γεγονός πως η άφιξη του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, δεν συνοδεύτηκε από σύσκεψη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Χίου-Τουρκίας εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παντελής Βρουλής.

Ο κ.Βρουλής σημείωσε πως το μόνο αντικείμενο της επίσκεψης του Ν.Χαρδαλιά ήταν τα αεροδρόμια όπου και έγινε κλειστή σύσκεψη με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέφτει στον ίδιο και την Περιφέρεια για την σύνδεση με τον Τσεσμέ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας εξήγησε ότι τα σύνορα με την Τουρκία παραμένουν κλειστά για τους επισκέπτες όμως το εμπόριο είναι διεθνές άρα επιτρέπεται να έρχονται εμπορεύματα από την Τουρκία με οδηγούς όμως προς το παρόν, με δικές του ενέργειες, απαγορεύεται η έλευση και οδηγών καθώς αυτοί αναγκαστικά θα παραμένουν για 7 ώρες στο νησί μέχρι να μπουν στο πλοίο για Πειραιά.

Παράλληλα, ο κ.Βρουλής πρόσθεσε πως το μόνο που επιτρέπεται είναι η έλευση εμπορευμάτων δίχως οδηγούς τα οποία ξεφορτώνονται στο λιμάνι της Χίου και μεταφέρονται στο δρομολόγιο με τον Πειραιά.

Τέλος,  ο κ.Βρουλής εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός πως ο κ.Χαρδαλιάς διαμόρφωσε μια νέα επιτροπή με αποτέλεσμα να τίθεται στο περιθώριο η επιτροπή παρακολούθησης Covid-19 που είχε ενεργό ρόλο στην έναρξη της πανδημίας.

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...