Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
14 C
Chios

Παραιτήθηκε από Περιφερειακός Σύμβουλος ο Σταύρος Τάσσος

Παραίτηση για τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σταύρος Τάσσος, ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου και κατ’ επέκταση από επικεφαλής του συνδυασμού.

Λόγος της παραίτησης του κ.Τάσσου οι αυξημένες υποχρεώσεις του ως Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Στ.Τάσσου:

Η επιθετικότητα της κυβέρνησης της Τουρκίας και της αστικής τάξης της, που έχει περάσει σε μια νέα φάση κλιμάκωσης, καθώς και η ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δημιουργούν αυξημένες υποχρεώσεις για μένα, ως Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που είναι μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).

Οι υποχρεώσεις αυτές δεν μου επιτρέπουν, δυστυχώς, να ανταποκρίνομαι, όσο επιβάλλεται και επιθυμώ και στις υποχρεώσεις μου ως περιφερειακού Συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο.

Για το λόγο αυτό υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του περιφερειακού Συμβούλου.

Η παραίτηση μου δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να ενδιαφέρομαι και να αναδεικνύω τα μεγάλα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας και να αγωνίζομαι για την επίλυση τους.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω και από τη θέση του Πρόεδρου της ΕΕΔΥΕ, να προβάλω τις διεκδικήσεις των νησιωτών για την ικανοποίηση των αναγκών τους, για αξιοπρεπή ζωή, υγεία, ειρήνη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τα δικαιώματα των νησιωτών για να μην πληρώσουν ξανά την κρίση, να σταματήσουν τα νησιά να είναι στρατόπεδα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, για την προστασία της υγείας των νησιωτών και επισκεπτών σε αυτά.

Ιδιαίτερα για τα νησιά μας, ζωτικής κυριολεκτικά σημασίας είναι ο αγώνας για την αντιμετώπιση των κινδύνων που εγκυμονούν τα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, για συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση του Αιγαίου, καθώς και η μη αναγνώριση συνόρων στο Αιγαίο από μέρους τους.

Σ’ αυτόν τον αγώνα, για τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, έξω από λυκοσυμμαχίες, καλώ το Περιφερειακό Συμβούλιο να συναντηθούμε.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (24/11): 2 νέα κρούσματα στη Χίο, 2.135 πανελλαδικά, 562 διασωληνωμένοι, 101 θάνατοι

Σήμερα Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.135 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων...

Aegean: Καθαρές ζημιές 187,1 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο 2020

Ζημίες έναντι κερδών και μείωση κύκλου εργασιών κατέγραψε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Aegean,...

Ζητά αποστρατικοποίηση της Χίου η Τουρκία

Συνεχίζεται η κλιμάκωση στο Αιγαίο καθώς η Τουρκία, με τρεις Navtex που εκδόθηκαν από την Υδρογραφική Υπηρεσία της...