Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
22 C
Chios

Social

Πάρα λίγο καταλήψεις στα ΕΠΑΛ (vid)

Απετράπησαν τελικά οι καταλήψεις στα Επαγγελματικά Λύκεια Βροντάδου και Χίου μετά από παρέμβαση των καθηγητών και σε συνεργασία και συνεννόηση με τους μαθητές. Ειδικότερα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ομάδα μαθητών προχώρησε σε κατάληψη στο Επαγγελματικό Λύκειο του Βροντάδου με βασικό αίτημα να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις αλλά και να αλλάξει το πρόγραμμα βάσει του οποίου οι μαθητές κάνουν δυο ώρες συνεχόμενο μάθημα και στη συνέχεια 15λεπτα διαλείμματα.

 Ωστόσο μετά από συζήτηση με τη Διεύθυνση και τους καθηγητές οι μαθητές πείστηκαν να καταθέσουν τα αιτήματα τους εγγράφως και να αναμένουν για μικρό χρονικό διάστημα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά. Παράλληλα το πρωί της Πέμπτης μια μικρή ομάδα μαθητών επιχείρησε να προχωρήσει σε κατάληψη και στο ΕΠΑΛ της Χίου,  αναρτώντας εκεί πανό κατά της  χρήσης μάσκας, με την Διεύθυνση να καλεί την Πυροσβεστική για να κόψει το λουκέτο και να μπουν μαθητές και καθηγητές στο σχολείο.

Όπως λέει ο Διευθυντής εκπαίδευσης Αιμιλιανός Ευαγγελινός, πρόκειται για μειοψηφίες μαθητών που προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες με τη συζήτηση μεταξύ μαθητών και καθηγητών να αποτρέπει την κατάληψη.

Αναφορικά με τα αιτήματα ο κ. Ευαγγελινός σημείωσε ότι το ωράριο έχει βγει με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ΚΑΙ στόχος του σχεδιασμού είναι να μην συνωστίζονται στην αυλή οι μαθητές λόγω της πανδημίας. Τέλος αναφορικά με τους μαθητές ο κ. Ευαγγελινός απάντησε ότι στη Χίο ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις είναι στις περισσότερες περιπτώσεις κάτω από 21 άτομα, με μικρές εξαιρέσεις σε τμήματα της Πόλης.

Περισσότερα Νέα

Πρώτη σε κρούσματα στο Βόρειο Αιγαίο τον Οκτώβρη η Χίος

Αρνητική πρωτιά για τη Χίο σε κρούσματα κορονοϊού τον τρέχοντα μήνα καθώς, σύμφωνα με τα...

Ολοκληρώνονται οι εργασίες εκβάθυνσης στα λιμενικά καταφύγια (vid)

Εργασίες εκβάθυνσης του λιμενικού καταφυγίου στους 3 Μύλους του Βροντάδου βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τα...

Προσλήψεις 29 ατόμων στην καθαριότητα του Δήμου Χίου (vid)

Προσλήψεις 29 ατόμων, με κριτήρια ΑΣΕΠ, για την κάλυψη αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας πρόκειται να...