Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
24 C
Chios

Social

Παππάς: «Ανύπαρκτη η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης» – Γενναία στήριξη ζητούν οι επαγγελματίες

Τα ζητήματα του κάθε κλάδου όπως και πλήθος προτάσεων παρουσιάστηκαν στην διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, παρουσία του Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, και των προέδρων παραγωγικών φορέων της Χίου

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό και Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

«Ουραγός κατ’επιλογή η Ελλάδα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων»

Ο κ.Παππάς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός πως η χώρα, όπως είπε, είναι ουραγός κατ’επιλογή στη ρευστότητα των επιχειρήσεων ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων αποκλείονται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ο πρώην Υπουργός χαρακτήρισε ακατάλληλες τις αποφάσεις των συστημικών τραπεζών να αποκλείουν επιχειρήσεις από εγγυήσεις καθώς με τις παρούσες συνθήκες, το 87% των επιχειρήσεων είναι πληττόμενες και έτσι ανοίγει ο δρόμος για να κοκκινίσουν τα δάνειά τους.

«Αυτή τη στιγμή πολιτική κάνουν μόνο οι τράπεζες»

«Αυτή τη στιγμή πολιτική κάνουν μόνο οι τράπεζες», η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από την αναπτυξιακή πολιτική», σημείωσε ο Νίκος Παππάς, που πρότεινε την αύξηση του ποσοστού των εγγυήσεων.

Όσον αφορά τον τουρισμό, ο Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι πέρα από μια πολύ γενναία επιδότηση της προσφοράς, με στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, χρειάζεται πολύ μεγάλη επιδότηση της ζήτησης για «διακοπές για όλους με δυνατότητα ενσωμάτωσης του μεταφορικού ισοδυνάμου».

Τέλος, όσον αφορά τους συντελεστές, ο κ.Παππάς ανέφερε πως πρέπει να ανοίξει η κουβέντα για μόνιμα κίνητρα στους πολίτες έτσι ώστε να ενισχύσουν  την τοπική αγορά αλλά και γενικότερα να υπάρχουν ελαφρύνσεις στη διαβίωση στα νησιά είτε με απευθείας επιδότηση είτε με μειώσεις φόρων.

Μονιμοποίηση του χαμηλού ΦΠΑ και βελτίωση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου ζητούν οι φορείς

Στο πλαίσιο της ζωντανής διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Χίου οι πρόεδροι των τοπικών φορέων, συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντελής Λεγάτος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ, Δημήτρης Κυτριλάκης η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βικτωρία Αμπαζή και ο περιφερειακός σύμβουλος της Συμπαράταξης Πολιτών, Γιάννης Σπιλάνης, αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στη μετά κορονοϊού εποχή.

Πέρα από τα επιμέρους σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους, σύσσωμοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα για μονιμοποίηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, την αποσύνδεση του ΦΠΑ από το προσφυγικό/μεταναστευτικό καθώς και τον μηδενισμό του από τα μικρά νησιά.

Παράλληλα, εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη λειτουργία της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδυνάμου που αφενός δεν έχει ανοίξει για το 2020 αφετέρου χρειάζεται απλούστευση στις διαδικασίες της.

Τη συζήτηση διηύθυνε ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Φραγκίσκος Σέργης.

Ολόκληρη τη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου μπορείτε να την παρακολουθήσετε το Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα της τηλεόρασης της “Πατρίδας”.

Περισσότερα Νέα

Ε.Κώσταλου: Με 17.600 μόρια καθ’οδόν για Ψυχολογία (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η χθεσινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...

Συντονιστική για Ν.Μηταράκη: «Ήρθε στη Χίο για να διχάσει, παραμένει ανεπιθύμητος»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου: Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ...

Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα και τραυματισμός του δικυκλιστή στην Καλλιμασιά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την Πέμπτη...