Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
26 C
Chios

Social

Πανελλήνιες: Στα άκρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων της Χίου

Στα άκρα κινήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις με το σύνολο των σχολείων του νησιού να παρουσιάζουν την ίδια εικόνα όπως εξήγησε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε. Βλυσίδου η πλειοψηφία των γραπτών ήταν είτε από 5 εως 12 είτε άριστα από 18,1 έως 20.

Όπως και πέρσι τα μέτρια γραπτά εξέλειπαν και φέτος, με την κ. Βλυσίδου να επισημαίνει ότι και πάλι η Χίος είναι πάνω από τον Πανελλαδικό Μέσο Όρο των γραπτών όχι όμως στις πρώτες θέσεις. Σύμφωνα με την ίδια οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους με βάση τα θέλω τους και με τη λογική ότι πλέον οι επιστήμες είναι διαπερατές. «Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο επίπεδο των θεμάτων όσο μπορούσαν» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας παράλληλα ότι οι μαθητές που επέλεξαν να δώσουν με το παλιό σύστημα δεν έγραψαν και τόσο καλά.

Να σημειωθεί ακόμα ότι μέχρι και το τέλος πιθανά της εβδομάδας να ανακοινωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων ενώ η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών λήγει στις 17 Ιουλίου με πιθανό το ενδεχόμενο παράτασης.

 

ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Βασικό στοιχείο και των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων είναι η αύξηση των πολύ καλών γραπτών στα ΕΠΑΛ, με ακόμα και πλήρες 20 στα μαθηματικά στο ΕΠΑΛ Βροντάδου.

Σύμφωνα με την κ. Βλυσίδου οι αλλαγές που έχουν γίνει στα Επαγγελματικά Λύκεια και η δυνατότητα εισαγωγής ακόμα και σε ιατρικές σχολές έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να επιλέγουν να φοιτήσουν ή να μεταγραφούν στα ΕΠΑΛ. Αυτό αποδεικνύουν  και τα στοιχεία μιας και για την επόμενη χρονιά 80 μαθητές έχουν εγγραφεί στην Α’ Τάξη του ΕΠΑΛ Χίου και 53 στο ΕΠΑΛ Βροντάδου.

«Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου μοιράζονται πλέον ανάμεσα σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ» λέει η κ. Βλυσίδου, διευκρινίζοντας ότι από το Επαγγελματικό Λύκειο είναι ευκολότερο ένας μαθητής να πετύχει σε  μια καλή σχολή, όπως οι ιατρικές.

Περισσότερα Νέα

Μπαίνει σε καραντίνα η ΒΙΑΛ έως τις 25 Αυγούστου

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, από...

Επίκειται απαγόρευση εξόδου από τη ΒΙΑΛ

Την απαγόρευση εξόδου των διαμενόντων στο ΚΥΤ αναμένεται να εισηγηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Παντελής Βρουλής. Σύμφωνα...

Θετική σε κορονοιό 35χρονη Χιώτισσα

Μια 35χρονη Χιώτισσα είναι ένα νέο κρούσμα κορονοιού στη Χίο. Η νεαρή βρέθηκε θετική στον κορονοιό...