Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
15 C
Chios

Social

ΠΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την αντίθεση τους ενάντια στην πολιτική που πετά τα Άτομα με αναπηρία στον «Καιάδα» και τα καταδικάζει στην φτώχια και στην εξαθλίωση διαδήλωσαν σήμερα τα άτομα με αναπηρία, οι οικογένειες τους αλλα και οι φορείς που συμμετείχαν στο Παναπηρικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Βουνακείου.

Όπως είπε κατά το χαιρετισμό του ο Ν.Ξυλάς από τον Παγχιακό Σύλλογο σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα άτομα με αναπηρίες βιώνουν την εκρηκτική κατάσταση που έχει επιφέρει η κρίση σε όλη την Ελληνική κοινωνία και παρά τις ελπίδες που έδωσε η κυβέρνηση παραμένουν στην ίδια και χειρότερη θέση.

Στα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου της Χίου στάθηκε η κ. Α.Σωτηρίου από το σύλλογο γονέων παιδιών με αυτισμό  λέγοντας ότι χρειάστηκαν 40 ημέρες για να στελεχωθεί το σχολείο με το απαραίτητο προσωπικό ενώ επεσήμανε ότι οι γονείς των μαθητών από το ΕΕΕΚ καλούνται να βάλουν το χέρι  στην τσέπη για να απασχολήσουν τα παιδιά τους μιας και η δομή απασχολεί τα παιδιά τους μέχρι τις 12.30. Στην  έλλειψη των απαραίτητων υποδομών και στις υποσχέσεις για τη δημιουργία ειδικού σχολείου στάθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του Ειδικού Σχολείου Γ. Παραδείσης, λέγοντας ότι τίποτε δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα τα παιδιά να φιλοξενούνται σε ένα κτήριο ακατάλληλο και να προαυλίζονται σε μια ταράτσα.

Στην ανάγκη όλοι μαζί οι φορείς να αγωνιστούν προκειμένου να μπεί  ένα τέλος στις πολιτικές λιτότητας που πλήττουν  πέρα από τα ΑμΕΑ όλα τα κοινωνικά στρώματα στάθηκε η πρέοδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Σ.Μιχάλα.

Να σημειωθεί ότι το παρών και την στήριξη τους στα αιτήματα των ΑμεΑ έδωσαν εκτός των άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ,  και ο αντιδήμαρχος Παιδείας όπως και αρκετοί πρόεδροι πρωτοβάθμιων σωματείων, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών Μ.Ατσίπαπας.

 

Περισσότερα Νέα

Νεκρός αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε στον Καρφά

Νεκρός βρέθηκε αστυνομικός στην περιοχή του Καρφά, με τις ενδείξεις να κάνουν λόγω για αυτοκτονία. Σύμφωνα...

Ερωτηματικά για τη στάση των Δημάρχων απέναντι στον Πρωθυπουργό

«Η επιλεκτική συνάντηση των Δημάρχων βάζει σημαντικά ερωτήματα για τη στάση που κράτησαν οι Δήμαρχοι...

“Πώς το τρίβουν το πιπέρι” απόκριες στα Καρδάμυλα

Ο πολιτιστικός τομέας της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων εν μέσω πανδημίας και lockdown μας μεταφέρει λίγη...