Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία στον απόηχο της συμφωνίας Άγκυρας – Τρίπολης αλλά και δεδομένης της τουρκικής προκλητικότητας, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σημείωσε πως «Επειδή μετά από 10 χρόνια μετάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F16 αλλά και μια συμφωνία πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage».

Σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού και βιασύνης, αλλά οι ρυθμοί των κινήσεων εντατικοποιούνται».

Ερωτώμενος σχετικά με προτάσεις που έχουν «πέσει στο τραπέζι» για υποχρεωτική θητεία στα 18 αλλά και επιμήκυνσή της, σημείωσε πως «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Πειρμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε.»

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες, στο χώρο που καθόρισε το μνημόνιο με την Τρίπολη, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Θα σας παραπέμψω στην ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κάνουμε ότι πρέπει για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι κεραίας».

Τέλος, ερωτώμενος αν υπάρχει ανησυχία απάντησε «Αν δεν υπήρχε ανησυχία, θα υπήρχε αμεριμνησία αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να τρέξουμε με σχεδιασμό και έξυπνες λύσεις, για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Τα οπλικά συστήματα παλιώνουν, γεμίζουν φθορές, οι φθορές τα αχρηστεύουν. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με έξυπνο τρόπο με σεβασμό στον φορολογούμενο».