Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
14 C
Chios

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Παραδοχή ότι η Ύπατη Αρμοστεία ασκεί μεταναστευτική πολιτική στη Χίο (vid)

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα:

* Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποδέχεται ότι η Υπάτη Αρμοστεία ασκεί την μεταναστευτική πολιτική στη Χίο!

* Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκειούς : Γνώριζα από τις αρχές Αυγούστου για την επέκταση της ΒΙΑΛ!

Απίστευτα πράγματα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των επικεφαής Δημοτικών παρατάξεων (όσων παρευρέθησαν), του Δημάρχου Χίου και του κ. Μηταράκη. Ο όλος σάλος και η “συζήτηση” , θυμίζουμε ότι προκλήθηκε μετά από την αποκάλυψη της Παγχιακής, όπου σε έγγραφο – προκήρυξη της Ύπατης Αρμοστείας, ξεκινούσε η παράνομη επέκταση της ΒΙΑΛ.

Συγκεκριμένα κατά την ερώτηση επικεφαλής Δημοτικής παρατάξεως για το αν γνώριζαν ότι η Ύπατη Αρμοστεία (Υ.Α.) προκηρύσσει εργασίες σε χώρο εκτός ΒΙΑΛ, (βίντεο) η απάντηση του κ. Μηταράκη είναι βεβαιότατα (!) και επιχειρηματολογεί κιόλας πόσο υπέρ είναι!

Θα του θυμίσουμε ότι η επέκταση είναι παράνομη γιατί δεν προβλέπεται από κανέναν ελληνικό νόμο, όπως και επίσης προφασιζόμενος για άλλη μια φορά την πανδημία, ( έξι μήνες μετά όμως), παραχωρεί την διαχείριση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα στην Υ. Α.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα κλειδιά διαχείρισης του μεταναστευτικού τα είχε παραχωρήσει στην Υ. Α.

Στην συνέχεια και ενώ η ερώτηση απευθύνεται στον πρόεδρο της Κοινότητας του Χαλκειούς, ο κ. Μηταράκης προσπαθεί άγαρμπα να τον προστατέψει μονολογώντας, αλλά στο τέλος γίνεται η παραδοχή: Ο πρόεδρος αποδέχεται ότι γνώριζε για την παράνομη επέκταση της ΒΙΑΛ από τις αρχές Αυγούστου!!

Όλα αυτά βέβαια είναι δυστυχώς η κυνική ομολογία, ότι από την μία καλούσε τις δημοτικές παρατάξεις για διάλογο και λύση και από την άλλη ο έμπιστος “υπουργός του” μέσω της Υ.Α. επέκτεινε παρανόμως την ΒΙΑΛ και ο ίδιος το γνώριζε ήδη, ένα μήνα πριν!

Ο δε Δήμαρχος Χίου κ. Κάρμαντζης συνεχίζει τον θεατρικό του ρόλο, ως διακοσμητικό στοιχείο.

Δυστυχώς το Χαλκειός, τα Καμπόχωρα αλλά ούτε και ολόκληρη η Χίος αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση, αλλά ούτε και αυτήν την ενδοτική εκπροσώπηση.

Οι Χιώτες έδωσαν την καθαρή απάντηση τους τον Φεβρουάριο απέναντι στα ΜΑΤ και δεν θα διστάσουν και πάλι να υπερασπιστούν το νησί τους.

η ΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2-9-2020 Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ – (ΒΙΝΤΕΟ) * Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αποδέχεται ότι η Υπάτη Αρμοστεία ασκεί την μεταναστευτική πολιτική στη Χίο!* Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκειούς : Γνώριζα από τις αρχές Αυγούστου για την επέκταση της ΒΙΑΛ!Απίστευτα πράγματα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των επικεφαής Δημοτικών παρατάξεων (όσων παρευρέθησαν), του Δημάρχου Χίου και του κ. Μηταράκη. Ο όλος σάλος και η "συζήτηση" , θυμίζουμε ότι προκλήθηκε μετά από την αποκάλυψη της Παγχιακής, όπου σε έγγραφο – προκήρυξη της Ύπατης Αρμοστείας, ξεκινούσε η παράνομη επέκταση της ΒΙΑΛ.Συγκεκριμένα κατά την ερώτηση επικεφαλής Δημοτικής παρατάξεως για το αν γνώριζαν ότι η Ύπατη Αρμοστεία (Υ.Α.) προκηρύσσει εργασίες σε χώρο εκτός ΒΙΑΛ, (βίντεο) η απάντηση του κ. Μηταράκη είναι βεβαιότατα (!) και επιχειρηματολογεί κιόλας πόσο υπέρ είναι!Θα του θυμίσουμε ότι η επέκταση είναι παράνομη γιατί δεν προβλέπεται από κανέναν ελληνικό νόμο, όπως και επίσης προφασιζόμενος για άλλη μια φορά την πανδημία, ( έξι μήνες μετά όμως), παραχωρεί την διαχείριση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα στην Υ. Α.Δεν είναι η πρώτη φορά. Άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα κλειδιά διαχείρισης του μεταναστευτικού τα είχε παραχωρήσει στην Υ. Α.Στην συνέχεια και ενώ η ερώτηση απευθύνεται στον πρόεδρο της Κοινότητας του Χαλκειούς, ο κ. Μηταράκης προσπαθεί άγαρμπα να τον προστατέψει μονολογώντας, αλλά στο τέλος γίνεται η παραδοχή: Ο πρόεδρος αποδέχεται ότι γνώριζε για την παράνομη επέκταση της ΒΙΑΛ από τις αρχές Αυγούστου!!Όλα αυτά βέβαια είναι δυστυχώς η κυνική ομολογία, ότι από την μία καλούσε τις δημοτικές παρατάξεις για διάλογο και λύση και από την άλλη ο έμπιστος "υπουργός του" μέσω της Υ.Α. επέκτεινε παρανόμως την ΒΙΑΛ και ο ίδιος το γνώριζε ήδη, ένα μήνα πριν!Ο δε Δήμαρχος Χίου κ. Κάρμαντζης συνεχίζει τον θεατρικό του ρόλο, ως διακοσμητικό στοιχείο.Δυστυχώς το Χαλκειός, τα Καμπόχωρα αλλά ούτε και ολόκληρη η Χίος αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση, αλλά ούτε και αυτήν την ενδοτική εκπροσώπηση.Οι Χιώτες έδωσαν την καθαρή απάντηση τους τον Φεβρουάριο απέναντι στα ΜΑΤ και δεν θα διστάσουν και πάλι να υπερασπιστούν το νησί τους.Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Posted by Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ on Wednesday, September 2, 2020

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (25/11): Κανένα νέο κρούσμα στη Χίο, 2.152 πανελλαδικά, 597 διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι

Σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν...

Παγκόσμιο σοκ: Έφυγε από την ζωή ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, για ορισμένους ο...

Τρόφιμα από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε άτομα με ανάγκη στη Χίο

Ο Δήμος Χίου, υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδέχθηκε δωρεά τροφίμων τα...