Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Ούτε αυτοί που παίρνουν άσυλο δεν φεύγουν από τα νησιά

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα:

Οι διαψεύσεις πλέον του (ανύπαρκτου) σχεδίου της ασκούμενης πολιτικής είναι καθημερινές. Είναι εμφανές ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αλλά ούτε και κανένας έλεγχος της κατάστασης.

Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν πραγματοποιείται ακόμα και για αυτούς που έχουν πάρει άσυλο! Όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει διαμένει στα ΚΥΤ των νησιών αφού ουδείς δίνει εντολές λειτουργίας των κέντρων έστω και για τα στοιχειώδη ούτε υπάρχει κάποιος που να ασκεί εποπτικό έλεγχο.

Πρόσφατο δημοσίευμα

https://www.kathimerini.gr/1080021/article/epikairothta/ellada/11000-anagnwrismenoys-prosfyges-aforoyn-ta-nea-metra?fbclid=IwAR19DkiaDxbYktRsCzyiOcxHCEptnYRPGkuie0xrLM8uS7QdDPyYncTWEFw

αναφέρει ότι περίπου 1.500 πρόσφυγες παρά το γεγονός ότι εγκρίθηκε το αίτημα ασύλου τους δεν εγκατέλειψαν ποτέ τα ΚΥΤ (κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης) στα νησιά.

Είναι εμφανές ότι η κοροϊδία των νησιωτών συνεχίζεται, με αμείωτο ρυθμό.

Στην αρχή η δικαιολογία για τον εγκλωβισμό στα νησιά, ήταν οι επιστροφές προς την Τουρκία. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας από το στόμα του πρωθυπουργού είναι εδώ και πολύ καιρό νεκρή.

Μετά, κλειδί για την λύση, ήταν η γρήγορη εξέταση ασύλου που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση των νησιών. Τελικά ακόμα και για αυτούς που έχουν πάρει άσυλο συνεχίζεται η παραμονή τους στα νησιά απέναντι σε κάθε λογική.

Έτσι φαινομενικά ο κ. Μηταράκης το αρνείται, τα αποτελέσματα όμως και η πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι πριμοδοτείται η μόνιμη παραμονή και ο περαιτέρω εγκλωβισμός.

Οι νησιώτες πέντε χρόνια μετά από την μεταναστευτική κρίση έχουν μάθει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στα λόγια και τις εξαγγελίες. Περιμένουν να δουν απτά αποτελέσματα βελτίωσης.

Δυστυχώς ακόμα και μετά το φιάσκο της επιχείρησης των ΜΑΤ, τα γεγονότα του Έβρου, της αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας, τις δύο νέες δομές στη Λευκωνιά, την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙΑΛ και στο κέντρο της πόλης, ο κ. Μηταράκης συνεχίζει να εμπαίζει τους νησιώτες και να διαψεύδεται καθημερινά.

Η κατάσταση είναι τραγική και οι επικοινωνιακού τύπου λύσεις, δεν μπορούν να καλύψουν την ανεπάρκεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Αλήθεια, αν ούτε αυτοί που παίρνουν άσυλο δεν φεύγουν από τα νησιά, τότε ποια ακριβώς πολιτική υπηρετείτε κ. Μηταράκη; Μήπως απώτερος σκοπός είναι να μην χάσουν την δουλειά τους οι ΜΚΟ και παράλληλα να δικαιολογήσετε ως αναγκαιότητα τον μεγάλο σας πόθο για την δημιουργία νέων δομών στα νησιά;

Περισσότερα Νέα

Δήμαρχος Τσεσμέ: «Στόχος μας να καταστρέψουμε την μονοπωλιακή θέση της Χίου στο εμπόριο μαστίχας»

Επιμένουν στην προπαγάνδα της δήθεν παραγωγής μαστίχας οι Τούρκοι. Ο Δήμαρχος του Τσεσμέ, Εκρέμ Οράν, ανέφερε...

«Πράσινο» φως να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για την Αγία Σοφία «καλωσορίζει» ο Ρετζέπ...

Σ.Γαρρής – Α.Κουτσουράκη: Υψηλές πτήσεις με 17.925 μόρια και όνειρα για Ιατρική (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η σημερινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...