Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
18 C
Chios

Social

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Ν.Μηταράκη για τη σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου στη Λευκωνιά

Καμία απάντηση στο αίτημα να δοθούν από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα δημόσια έγγραφα της σύμβασης της απευθείας ανάθεσης μίσθωσης του ακινήτου στη Λευκωνιά για τη δομή-καραντίνα δεν έχει λάβει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα

Καμία απάντηση στα αιτήματα να δοθούν από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τα δημόσια έγγραφα της σύμβασης της απευθείας ανάθεσης μίσθωσης του ακινήτου της «Αλήθειας» για τη δομή-καραντίνα δεν έχει λάβει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα.

Αυτό καταγγέλλεται μετά τα συνεχόμενα αιτήματα που έχει καταθέσει ο εξουσιοδοτημένος δικηγόρος του Συλλόγου που δεν έχει λάβει καμία απάντηση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Τα αιτήματα έχουν γίνει στις 29/4, στις 15/5 και στις 22/5 αλλά έχουν «αγνοηθεί με πρωτοφανή τρόπο. Είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο κ. Μηταράκης και το Υπουργείο του σε θέματα διαφάνειας και εξυπηρέτησης των πολιτών για ένα θέμα που έχει αναστατώσει τη Χίο», αναφέρει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα που προσθέτει πως τα δημόσια έγγραφα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ούτε μπορούν να αποκρύπτονται οπότε «δημιουργείται προβληματισμός και ενισχύει την κοινή πεποίθηση περί αδιαφανών διαδικασιών που ακολουθήθηκαν».

Μάλιστα, παραθέτει την τελευταία επιστολή διαμαρτυρίας του εξουσιοδοτημένου δικηγόρου, προς το υπουργείο στις 22 Μαΐου:

«Aξιότιμοι κύριοι, 

Σε συνέχεια του κατωτέρω μηνύματός μου, διαμαρτύρομαι εντονότατα διότι, καίτοι παρήλθε διάστημα περίπου ενός μήνα από την κατάθεση της υπ’ αριθ. 3853/2020 αιτήσεως που κατέθεσα στο Υπουργείο σας στις 27/4/2020 και της εν συνεχεία σχετικής επικοινωνίας, ως πληρεξούσιος Δικηγόρος του Σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΦΑ, ΑΓ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ & ΜΕΓΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ» που εδρεύει στην Δημοτική Ενότητα Αγίου Μηνά του Δήμου Χίου, όχι μόνο δεν έχω λάβει τα αιτούμενα έγγραφα, αλλά δεν έχω λάβει, έστω, απάντηση της υπηρεσίας σας επί της αιτήσεώς μου. 

Επιφυλασσόμενος κάθε δικαιώματος των εντολέων μου, σας ζητώ όπως χωρίς άλλη καθυστέρηση μου αποστείλετε τα αναφερόμενα στην αίτηση μου έγγραφα. 

Με εκτίμηση, 

Γιάννης N. Δόμβρος

Δικηγόρος».

Περισσότερα Νέα

Eπίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, αργά...

Αρνητική η μαθητρια,θετική χειρουργημένη

Καλά ειναι τα νεα για την σχολικη κοινοτητα του 2ου Δημοτικου Σχολειου Βρονταδου, αφου αρνητική...

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το μεταφορικό ισοδύναμο στις επιχειρήσεις

Η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης νησιωτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων για πρώτη φορά και αυτών της Κρήτης, στο...