Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2019
21 C
Chios
  • Αρχική
  • Εκλογές
  • Πολιτική

Social

Ουραγός η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην τουριστική ανάπτυξη

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών»

Ο συνδυασμός «Συμπαράταξη Πολιτών», με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ασκεί κριτική για το γεγονός πως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, κατατάσσεται προτελευταία μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας σε αριθμό επισκεπτών/διανυκτερεύσεων και σε τουριστικό εισόδημα.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Όπως αποδεικνύουν τα σχετικά στοιχεία , της Τράπεζας της Ελλάδας η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατατάσσεται μόλις προτελευταία μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας , τόσο σε αριθμό επισκεπτών/διανυκτερεύσεων , όσο και στο κεφαλαιώδες ζήτημα του τουριστικού εισοδήματος .

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τουριστικό εισόδημα στο σύνολο των νησιών, ήταν μόλις στα 164,2 εκ. ευρώ όταν το αντίστοιχο νούμερο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , υπερβαίνει τα 4 δις 414 εκ ευρώ.

Μετά από τα χαμηλά ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ και τη κατρακύλα στη κατάταξη της Περιφέρειας Β.Αιγαίου μεταξύ των ελληνικών περιφερειών, μια ακόμη «επιτυχία» της αποτελεσματικής διακυβέρνησης της κας Καλογήρου. Τα στοιχεία αυτά , πιστοποιούν την ανυπαρξία της απερχόμενης διοίκησης της Π.Β.Α , στη χάραξη τουριστικής πολιτικής. Καθήκον μας είναι να ανατρέψουμε αυτά τα νούμερα κι καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν με τη ψήφο τους , τη μοναδική παράταξη που έχει όραμα , σχέδιο και την γνώση να το επιτύχει».

 

Περισσότερα Νέα

Ανακοίνωσε 15 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους το Δίκτυο Πολιτών Χίου

Η  Δημοτική Παράταξη «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ» με υποψήφιο  Δήμαρχο τον Μανόλη Στάθη, ανακοινώνει  υποψηφίους Δημοτικούς...

Τροχαίο δυστύχημα στο Καστέλλο, έχασε τη ζωή του 32χρονος

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης ο συμπολίτης Στ.Πάσσας...

Διαθέτω χρόνο, γνώση και διάθεση για να προσφέρω στον τόπο μου

Ο αντιπλοίαρχος ε.α. Χάρης Μπουρνιάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας», παραχώρησε συνέντευξη...