Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019
30 C
Chios
  • Αρχική
  • Εκλογές
  • Πολιτική

Social

Ουραγός η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην τουριστική ανάπτυξη

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών»

Ο συνδυασμός «Συμπαράταξη Πολιτών», με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ασκεί κριτική για το γεγονός πως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, κατατάσσεται προτελευταία μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας σε αριθμό επισκεπτών/διανυκτερεύσεων και σε τουριστικό εισόδημα.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Όπως αποδεικνύουν τα σχετικά στοιχεία , της Τράπεζας της Ελλάδας η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατατάσσεται μόλις προτελευταία μεταξύ των 13 περιφερειών της χώρας , τόσο σε αριθμό επισκεπτών/διανυκτερεύσεων , όσο και στο κεφαλαιώδες ζήτημα του τουριστικού εισοδήματος .

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τουριστικό εισόδημα στο σύνολο των νησιών, ήταν μόλις στα 164,2 εκ. ευρώ όταν το αντίστοιχο νούμερο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , υπερβαίνει τα 4 δις 414 εκ ευρώ.

Μετά από τα χαμηλά ποσοστά απορρόφησης του ΕΣΠΑ και τη κατρακύλα στη κατάταξη της Περιφέρειας Β.Αιγαίου μεταξύ των ελληνικών περιφερειών, μια ακόμη «επιτυχία» της αποτελεσματικής διακυβέρνησης της κας Καλογήρου. Τα στοιχεία αυτά , πιστοποιούν την ανυπαρξία της απερχόμενης διοίκησης της Π.Β.Α , στη χάραξη τουριστικής πολιτικής. Καθήκον μας είναι να ανατρέψουμε αυτά τα νούμερα κι καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν με τη ψήφο τους , τη μοναδική παράταξη που έχει όραμα , σχέδιο και την γνώση να το επιτύχει».

 

Περισσότερα Νέα

Ιωνικό: Ένα από τα πλέον σύγχρονα κολυμβητήρια στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγωνιστικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στο Ιωνικό...

Καλό ταξίδι κ. Μιχάλη, με την «τελευταία σου ερώτηση»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 χρόνων ο δημοσιογράφος Μιχάλης Διοματάρης, ένας από τους...

Όχι κλαδέματα και ογκώδη αντικείμενα στους κάδους

Έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στην προσπάθεια να διατηρηθεί η Πόλη και τα Χωριά όσο...