Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Ομόφωνα από την οικονομική επιτροπή πέρασαν τα ανταποδοτικά για το 2022 (vid)

Ενσωματώθηκαν οι «χρωστούμενες» μειώσεις του 2021 της τάξης του 6% για τα οικιακά τιμολόγια και 12% για τα επαγγελματικά

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο καθορισμός των ανταποδοτικών τελών για το 2022.

Όπως είχε ανακοινωθεί και από τον ίδιο τον Δήμαρχο οι δημότες θα δουν μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη, στα πλαίσια της «επιστροφής» για την 8μηνη καθυστέρηση της εφαρμογής των μειωμένων ανταποδοτικών τελών του 2021. Έτσι όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος των οικονομικών Γ.Μπελέγρης οι συντελεστές για τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού  θα μειωθούν για τα οικιακά τιμολόγια κατά 6% και στα επαγγελματικά κατά 12% .

Ενδεικτικά  στη δημοτική ενότητα  Αμανής και σε Βίκι, Αμάδες, Καμπιά, Σπαρτούντα και Πιτυός ο συντελεστής μειώνεται σε 0.94 ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές ο προτεινόμενος συντελεστής για τα οικιακά τιμολόγια  είναι 1.55.  «Με τις προτεινόμενες αλλαγές επιστρέφονται στο ακέραιο τα χρήματα που εισπράξαμε» ξεκαθάρισε ο κ. Μπελέγρης, επισημαίνοντας ότι το σύνολο των απαλλαγών στα ανταποδοτικά «στοιχίζουν» στο Δήμο 61.272€  ενώ τα εκτιμώμενα έσοδα για το 2022 φτάνουν στα 5.956.231€.

Να σημειωθεί ότι λευκό ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Σ.Σαραντινός ενώ οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από το δημοτικό συμβούλιο, που αναμένεται να συνεδριάσει την Τετάρτη 20 Οκτώβρη για το θέμα αυτό.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...