Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
9 C
Chios

Social

Ομηρική Ακαδημία για 23η χρονιά από 12- 21 Ιουλίου

Για 23η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Χίο, την Αθήνα και τις Οινούσσες από 12-21 Ιουλίου το ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της Euroclassica.

Από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 5300 σύνεδροι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι απερχόμενοι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 5450 αυτή τη χρονιά, αφού θα συμμετάσχουν  150  σύνεδροι  από  όλον  τον  κόσμο.  Ακαδημαϊκοί,  Καθηγητές Πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί. Το γενικό θέμα του συνεδρίου για τους λόγιους και επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων είναι: Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Στο τμήμα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών είναι: ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ.

Υπάρχει  τμήμα  Καθηγητών  και  φοιτητών  για  τη  διδασκαλία  και  εκμάθηση ελληνικής  γλώσσας,  Ιστορίας  και  πολιτισμού.  Επίσης  τμήμα  για  προαιρετική παρακολούθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών. Οι σύνεδροι έχουν ευκαιρίες  επισκέψεων στην Ακρόπολη, Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, Αρχαιολογικά Μουσεία, Βυζαντινά,  Ναυτικά,  Βιβλιοθήκη  «Κοραής»,  Δασκαλόπετρα,  Νέα  Μονή,  Αγία Μαρκέλλα, Οινούσσες με επισκέψεις και ξεναγήσεις και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Οινουσσών, Σχολή Πλοιάρχων, Πολιτιστικό Κέντρο Οινουσσών, όπου και θα γίνουν ανακοινώσεις και μαθήματα. Οι σύνεδροι από Αργεντινή, Βέλγιο, Ελβετία, Κίνα, Ισπανία, Γερμανία, Συρία, Κύπρο και βέβαια από Ελλάδα, θα κάνουν λαμπρές, πρωτότυπες ανακοινώσεις και μαθήματα πάνω στα Ομηρικά έπη. Το συνέδριο που επί είκοσι τρία χρόνια πραγματοποιείται ανελλιπώς στην πατρίδα μας συμβάλλει στην προβολή του Ομήρου  στην      εξακτίνωση        των        ελληνικών           γραμμάτων        και του ελληνικού πολιτισμού σ’ όλον τον κόσμο και στην παγκόσμια ακτινοβολία της χώρας μας.  Η είσοδος πάντοτε ελεύθερη σ’ όσους επιθυμούν να μας ακολουθήσουν στο υπέροχο ομηρικό μας ταξίδι και σ’ όλες τις άλλες μοναδικές δραστηριότητες και ευκαιρίες.

Περισσότερα Νέα

Ομόφωνα στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων κατά της δομής το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην έκτακτη συνεδρίαση για το προσφυγικό μεταναστευτικό αποφάσισε ομόφωνα: -Να βρίσκεται στην πρώτη...

“Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε επιτάξεις την ενδοχώρα;”

Την άποψη του Αντιπεριφερειάρχη ότι η κυβέρνηση για καθαρά πολιτικούς και ψηφοθηρικούς λόγους επιλέγει να ...

Η κυβέρνηση θυσιάζει τα νησιά για να μην χάσει ψήφους της ενδοχώρας

"Την πολιτική της κυβέρνησης η οποία επιλέγει να θυσιάσει τα νησιά για να μην χάσει...