Social

«Ολοκληρωτική η καταστροφή ορισμένων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης» (vid)

Ξεκινά η μεταφορά των συλλογών, σε ειδικά κουτιά, στο κτήριο της Οικονομικής Υπηρεσίας ωστε να προχωρήσει και η επισκευή του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης

Ολοκληρωτική είναι η  καταστροφή, λόγω της υγρασίας, σε ορισμένα από τα έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης που φυλάσσονταν στο υπόγειο του κτηρίου.

Η ολοκλήρωση του έργου για την καταγραφή, συντήρηση και ψηφιακή προβολή   συλλογών ανέδειξε τη καταστροφή ορισμένων έργων ενώ έχει γίνει ομαδοποίηση τους ανάλογα με τη φθορά τους.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τ. Γαλάνη 300 έργα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και 150 είναι έτοιμα να εκτεθούν το πιθανότερο στο Ομήρειο. Τα υπόλοιπα έργα έχουν τοποθετηθεί σε ειδικές συσκευασίες με κενό οξυγόνου ώστε να σταματήσει η φθορά και αναμένεται να μεταφερθούν στο κτήριο της Οικονομικής Υπηρεσίας όπου και θα φυλαχθούν μέχρι να ολοκληρωθεί το κτηριακό έργο της Πινακοθήκης.

 «Έχουν γίνει πολλά λάθη όσον αφορά τη διαχείριση των συλλογών» λέει η κ.Γαλάνη σημειώνοντας ότι ήδη από το 1996 υπήρχαν αναφορές προς τους εκάστοτε Δημάρχους ότι το υπόγειο της Πινακοθήκης ήταν ακατάλληλο για τη φύλαξη τους.  Αναφορικά με τις κτηριακές παρεμβάσεις, μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά των συλλογών, θα ξεκινήσουν τα έργα στεγανοποίησης και όχι μόνο με την κ. Γαλάνη να εκτιμά ότι αυτό θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο.

Περισσότερα Νέα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη χωροθέτηση του Ειδικού Σχολείου

Συνάντηση με τους γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου και 5ου Νηπιαγωγείου για το θεμα ανέγερσης...

Έρχονται εργασίες στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Κανάρη στον Δημοτικό Κήπο (vid)

Εργασίες στο άγαλμα του Κανάρη αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος...

Προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση της παλιάς Λαχαναγοράς (vid)

Στην δημοπράτηση της μελέτης για την λαχαναγορά, ύψους 285.000 ευρώ περίπου, προχωρά ο Δήμος Χίου. Εφόσον...