Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Χειμώνας με τη Βαλμίρα» στο νησί της Χίου

Με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου

Η Χίος με την άγρια ομορφιά της τον χειμώνα πρωταγωνιστεί στην ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Χειμώνας με τη Βαλμίρα», τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν στη Νότια Χίο, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Η ταινία είναι παραγωγή της Steficon του παραγωγού Μιχάλη Σαραντινού και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ, το πρόγραμμα Media (Creative Europe) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Βουλγαρικό Κέντρο Κινηματογράφου ως συμπαραγωγός.

Η επιλογή της Χίου για τα γυρίσματα έγινε με κριτήρια καλλιτεχνικά, καθώς το τοπίο, η αρχιτεκτονική, η μουσική παράδοση και η κοινωνική πραγματικότητα, την καθιστούν ιδανική για το συγκεκριμένο σενάριο. Επιπλέον διαθέτει μοναδικά μεσαιωνικά χωριά, ασύλληπτα αρχοντικά στον Κάμπο και Βυζαντινή μοναστική αρχιτεκτονική.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος υπογράμμισε ότι «η προβολή που επιτυγχάνεται μέσω της κινηματογραφικής παραγωγής είναι σημαντική και με μεγάλη διάρκεια στον χρόνο. Η Χίος έχει όλες τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα να πρωταγωνιστήσει στο χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών. Το νησί μας θα γίνει ευρύτερα γνωστό και θα αναδειχθεί η ελκυστικότητά του, καθώς και η ιστορική και φυσική ομορφιά του ώστε να αποτελέσει πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης».

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...