Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
31 C
Chios

Social

Ολοκληρώνονται τα έργα σε 8 παιδικές χαρές μέχρι 21 Ιουλίου (vid)

10 νέες παιδικές χαρές είναι σχεδόν έτοιμες να παραδοθούν στα παιδιά του νησιού, στα πλαίσια του έργου της αναμόρφωσης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών, που είχε ξεκινήσει από το 2018 από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος’.

Ο αντιδήμαρχος Χ.Μπουρνιάς μαζί με τον αντιδήμαρχο Π. Αναγνώστου και τον εργολάβο του έργου βρέθηκαν στο πάρκο Θελούδη, εκεί όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες της νέας παιδικής χαράς, αλλάζοντας την όψη σε  όλη την περιοχή.

Όπως είπε ο  κ. Μπουρνιάς για την αναμόρφωση των παιδικών χαρών δαπανήθηκαν περίπου 400.000€   ενώ οι παρεμβάσεις γίνονται  σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να είναι σύγχρονες και πιστοποιημένες με τη Βεβαίωση Καταλληλότητας Λειτουργίας και το Ειδικό Σήμα του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τον  ανάδοχο  του έργου Α.Αγγελίδη  μέσα σε ένα μήνα από την εκκίνηση των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι  8 παιδικές χαρές και οι υπόλοιπες δύο θα ολοκληρωθούν αργότερα.

Έτσι μέχρι τις 21 Ιουλίου εκτιμάται ότι θα έχουν τελειώσει τα έργα σε Πάρκο Θελούδη, Ερειθιανή, Πιτυός, Μονοδένδρι, Κλειδού, Κοφινά και Καρυές, με τον ίδιο να καλεί τον κόσμο να σεβαστεί τα έργα ώστε να αποφευχθούν περιστατικά βανδαλισμών.

«Το τμήμα καθαριότητας  έχει καθημερινή παρουσία στο συγκεκριμένο πάρκο» τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Π.Αναγνώστου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και ο φωτισμός στην οδό Αγίων Αποστόλων έχει αποκατασταθεί.

Περισσότερα Νέα

Η πανήγυρη της Παναγίας Ερειθιανής στον Βροντάδο

  Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας τελέστηκε και φέτος η πανήγυρη της Παναγίας Ερειθιανής στον Βροντάδο. Ο καλλίφωνος...

O εορτάζων Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής (vid)

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής χρονολογείται τον 18ο αιώνα. Το 1744 ήταν χτισμένα μόνο τα...

Μπαράζ συλλήψεων της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Άνκω

Σειρά συλλήψεων από τους άνδρες της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου με τη...