Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
9 C
Chios

Social

Ολοκληρώνονται οι μετρήσεις, αναμένεται το πόρισμα για την ευστάθεια του «Κόρης Γεφύρι» (vid)

Ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι ερευνητικές μετρήσεις για την ευστάθεια του φράγματος «Κόρης Γεφύρι»,  με τα στοιχεία τα οποία συλλέγει η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Πατρών να δίνονται για επεξεργασία στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το οποίο και θα δώσει το τελικό πόρισμα.

Τις μέρες αυτές η ερευνητική ομάδα κάνει μετρήσεις  «crosshold» στις γεωτρήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στη στέψη του φράγματος, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Μπουγδάνο να δηλώνει ότι τα πρώτα στοιχεία των μετρήσεων βρίσκονται υπό επεξεργασία,  με την ευχή όλων αυτά να είναι θετικά.

«Τέλος Ιανουαρίου εκτιμώ ότι ο  καθηγητής  κ.  Γκαζέρτας  θα παραδώσει το σχετικό πόρισμα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρει Βορείου Αιγαίου» δηλώνει ο κ.Μπουγδάνος διαβεβαιώνοντας ότι εφόσον δεν υπάρχει  πρόβλημα ευστάθειας η πολιτική βούληση για την χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση του έργου είναι δεδομένη.

Περισσότερα Νέα

Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς -Από 9 σε 12 μήνες

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε...

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπουρνιάς υπέβαλλε νωρίς...

Κορονοϊός (21/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ...