Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
20 C
Chios

Social

Οινοποιείο «Κτήμα Κεφάλα»: Κρασιά υψηλής ποιότητας από τους ιδιόκτητους αμπελώνες (vid)

Οι επιχειρηματίες στη Βόρεια Χίο καλούν τους Χιώτες και όχι μόνο επισκέπτες να κινηθούν βόρεια, στην Αμανή, προκειμένου να περάσουν όμορφες στιγμές το φετινό καλοκαίρι.

Η «Πατρίδα» βρέθηκε στην Αμανή και συνομίλησε με τον Δημήτρη Κεφάλα, από το Οινοποιείο «Κτήμα Κεφάλα».

Το Οινοποιείο του «Κτήματος Π.Κεφάλα» βρίσκεται στη Βολισσό και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του «Κτήματος Π. Κεφάλα» βρίσκονται στο χωριό Κουρούνια στην περιοχή της Αμανής και στην περιοχή της Βολισσού.

Στον εξωτερικό χώρο του Οινοποιείου μπορούν να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις

Το Οινοποιείο διαθέτει μηχανικό πιεστήριο, ψυκτικό συγκρότημα, ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές, οινοποιητές ερυθρής οινοποίησης και δεξαμενές σταθεροποίησης του οίνου. Η εμφιάλωση και συσκευασία του παραγόμενου κρασιού, γίνεται με αυτόματη monoblock μηχανή και αυτόματη καψυλιέρα -ετικετέζα . Στο υπόγειο κελάρι του Κτήματος υπάρχει κάβα με δρύινα γαλλικά βαρέλια για την ωρίμανση των οίνων.

Στο χώρο των οινοποιητικών εγκαταστάσεων λειτουργεί κατάστημα λιανικής πώλησης κρασιών, αποκλειστικής παραγωγής του Κτήματος.

Στην αίθουσα γευσιγνωσίας ο Δημήτρης Κεφάλας  ανέφερε πως το πλήγμα από τον κορονοϊό είναι μεγάλο καθώς περιορίστηκε η έλευση τουριστών.

Ο κ.Κεφάλας κάλεσε τους Χιώτες να ανεβούν στην Αμανή και να γευθούν τα ποιοτικά κρασιά του Οινοποιείου απολαμβάνοντας μια υψηλής ποιότητας γευσιγνωσία.

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...