Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
13 C
Chios

Social

"ΟΙ ΣΩΣΜΕΝΟΙ" ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε είναι η παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο στις 10 και 11 Νοεμβρίου, εμπνευσμένη από μαρτυρίες επιζώντων της σφαγής της Χίου. Το  «1822,Οι Σωσμένοι»  της Υρούς Μανέ, μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε στα Αρμόλια το καλοκαίρι παρουσιάζεται στη σκηνή του Ομηρείου. Αυτό που επεσήμαναν όλοι οι  συντελεστές της παράστασης, Χιακής καταγωγής που ζουν όμως στην Αθήνα, είναι ότι από το καλοκαίρι η εικόνα του νησιού και οι καταστάσεις έχουν αλλάξει γεγονός που αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στην παράσταση.

«Οι καταστάσεις που βιώνουν οι Χιώτες σήμερα, με τους ξεριζωμένους άλλων πατρίδων είναι σε μεγάλη αντιστοιχία με όλα όσα πραγματεύεται η παράσταση» είπε η κ. Μανε ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των υπολοίπων ηθοποιών της Κ.Μυριαγκού και της Α.Ψάλτη.

Αναφορικά με την παράσταση αξίζει να σημειωθεί ότι οι αδελφοί Μυλωναδάκη που ντύνουν επι σκηνής τις ερμηνείες των ηθοποιών,  έγραψαν και το τραγούδι της παράστασης που αναμένεται να ακουστεί για πρώτη φορά στο Ομήρειο.

 

Περισσότερα Νέα

“e- γλέντι” για την Τσικνοπέμπτη απο τη Μόστρα

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανων σας προσκαλεί σήμερα στο "e-glenti" Τσικνοπέμπτη με τους DJ Γιάννη...

Αίτημα στην Πολιτική Προστασία για υποχρεωτικό αρνητικό τεστ σε όσους έρχονται στη Χίο

Ευρεία σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου πραγματοποιήθηκε χτες με ζητούμενο την αποτύπωση της...

” Άνοιξε – κλείσε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταστρέφονται”

Σε απόγνωση είναι οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες από την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων...