Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
6 C
Chios

Social

Οι γιορτές «αγάπης» μετατρέπονται σε γιορτές μίσους

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου:

Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση , σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ για το πρόγραμμα  «Εστία» , που παρείχε στέγη σε ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών  και οικογένειες στα νησιά μας .

Εγκλεισμός στα γκέτο της ΒΙΑΛ και των άλλων  νησιών , προκειμένου για άλλη μια φορά να ισχύσει «νόμος και τάξη», απέναντι στου κατατρεγμένους που δημιουργούν οι ιμπεριαλιστικοί τους πόλεμοι , από τους  οποίους δε λείπει η ελληνική κυβέρνηση, συμμετέχοντας με τις ένοπλές δυνάμεις της χώρας πέρα και έξω από οποιαδήποτε σχέση με τα δικά μας σύνορα και την προστασία τους .

Στην πρόσφατη σύνοδο της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση της ΝΔ  εμφανίστηκε έτοιμη για την αποστολή ειδικών δυνάμεων (αλεξιπτωτιστών) στο Μάλι της Δυτικής Αφρικής, στο πλάι των γαλλικών στρατευμάτων που πραγματοποιούν επέμβαση στη χώρα, με το πρόσχημα της «τρομοκρατίας» και της «ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών».

Αλήθεια τα πετρέλαια και οι φυσικοί πόροι της Αφρικής και των κρατών της , ονομάζονται , «ανάσχεση μεταναστευτικών ροών»; Οι πολεμικές συγκρούσεις και η βία απέναντι στους λαούς , η καταλήστευση των πόρων τους μειώνουν τις μεταναστευτικές ροές ή τις αυξάνουν;

Δεν περιμέναμε λοιπόν κάτι διαφορετικό από τη κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό της που για μια ακόμη φορά εργαλειοποιούν , τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική τους σε βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών , που εκτός από θύματα τους πετούν σαν τα σκυλιά στα γκέτο τους, τα διατηρούν σε επίπεδα διαβίωσης  υπό άθλιες συνθήκες  και φυσικά εξακολουθούν να τους παρουσιάζουν ως εχθρό , για να έχουν συσπειρωμένο το μισάνθρωπο και ακροδεξιό ακροατήριο τους και εξασφαλισμένη την ψήφο του.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Για τους υπόλοιπους που εξακολουθούμε να ντρεπόμαστε «‘για τη  ζέστα  μας και την ανθρωπιά μας» ισχύουν αυτά που  εδώ και χρόνια ι απαιτούμε:

  • Για άμεση αποσυμφόρηση και απεγκλωβισμό από το νησί και από τη χώρα των προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Δικάιωμα ασύλου στις χώρες προορισμού.

  • Καμιά επέκταση της ΒΙΑΛ, αλλά κλείσιμο!

  • Καμιά δομή εγκλωβισμού κλειστή ή ανοιχτή πάνω στο νησί μας και στα νησιά μας.

  • Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό παραμένουν στη χώρα μας , συνέχιση αντίστοιχων με το «ΕΣΤΙΑ» προγραμμάτων.

Περισσότερα Νέα

Επανήλθε το ρεύμα, συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση στη βόρεια Χίο (vid)

Επανήλθε το ρεύμα στη Βόρεια Χίο όπως και στις Οινούσσες που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα...

Διακοπή και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε τμήματα της βόρειας Χίου λόγω χιονόπτωσης

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας λόγω...

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και χωρίς ρεύμα στη βόρεια Χίο

Η έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο...