Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
16 C
Chios

Social

ΟΕΒΕ Χίου: «Απάνθρωπη και παράλογη η λειτουργία των super market τις Κυριακές»

Με ανακοίνωση της, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταικούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνη Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Ιωάννη Βρούτση και τον Υπουργό Υγείας κ.Βασίλη Κικίλια, η ΟΕΒΕ Χίου χαρακτηρίζει απάνθρωπη και παράλογη τη λειτουργία των super market τις Κυριακές και ζητά την ακύρωση της ΠΝΠ που αφορά τη διεύρυνση των ωραρίων των super markets.

Η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Χίου:

Η Κυβέρνηση στα πλαίσια των νέων μέτρων για τον περιορισμό του Κορωναιού επέβαλλε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τη λειτουργία των super market την Κυριακή για το επόμενο εξάμηνο.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου θεωρεί απάνθρωπο το συγκεκριμένο μέτρο αφού οι εργαζόμενοι χάνουν τη μοναδική ημέρα που είναι αφιερωμένη στο θεσμό της οικογένειας. Οι υπάλληλοι των super markets δίνουν ήδη μεγάλο αγώνα για την εξυπηρέτηση του κοινού σε δυσμενείς συνθήκες και με πολλές υπερωρίες ενώ θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Το «άνοιγμα» της Κυριακής αποτελεί παράλογη απόφαση αφού δίνει το πράσινο φως στους «ανυπάκουους» των έκτακτων μέτρων να βγουν άλλη μια μέρα από το σπίτι με αφορμή τις απαραίτητες αγορές. Ωστόσο η κίνηση πλέον είναι μειωμένη και οι προκαθορισμένες ώρες λειτουργίας είναι υπέρ αρκετές για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στη διεύρυνση των ωραρίων των super markets! Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στην αξιοποίηση της Κυριακής όπως εκείνοι επιθυμούν!

Περισσότερα Νέα

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...

Κ.Μουτζούρης για μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα ακατανόητα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο...

Δωρεά χιλιάδων μασκών από τον Αντώνη Φαράκλα

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Βρονταδούσης Αρχιμηχανικός της ναυτιλιακής εταιρείας Chartworld Shipping Corporation, ιδιοκτησίας...