Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

«Όχι στα Νοσοκομεία Επιχειρήσεις»

Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη από τον ΣΕΣΝΟΧ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου πραγματοποιεί την Πέμπτη 14/1 10:00 – 12:00 ο ΣΕΣΝΟΧ, με σύνθημα «λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, λέμε όχι στα Νοσοκομεία Επιχειρήσεις».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου:

Τα σχέδια της Κυβέρνησης ΝΔ και Διοίκησης του Νοσοκομείου για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας του Νοσοκομείου μας  πρέπει να μείνουν στα χαρτιά.

Η κατάπτυστη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που δρομολογεί την επαναφορά των «καλών Εργολάβων» στη Καθαριότητα και την εκδίωξη των εργαζομένων που ήδη δουλεύουν με Ατομικές Συμβάσεις αποτελεί πρόκληση εν μέσω πανδημίας για τους υπηρετούντες τη Δημόσια Υγεία.  Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία του Νοσοκομείου μας, γι’ αυτό τυχόν απόλυσή τους -εκτός από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους- θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Εκτός των άλλων, μας οδηγούν σε ένα μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς γαλέρας, επαναφέροντας τα εξοντωτικά ωράρια, τους πενιχρούς μισθούς των εργολάβων την απλήρωτη εργασία, τα μειωμένα δικαιώματα και τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς.

Η σιγή νεκροταφείου και ο βούρδουλας του εργοδότη που επιχειρούν να μας επιβάλουν δεν θα περάσουν.  Δεν θα μείνουμε με δεμένα χέρια μπροστά στη νέα αντεργατική πρόκληση κυβέρνησης ΝΔ και Διοίκησης.

Οι ανάγκες της καθαριότητας του Νοσοκομείου είναι μόνιμες,  μόνιμες πρέπει να είναι και οι εργασιακές σχέσεις των καθαριστών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τώρα να ανακληθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση!  

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.

  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες στα Νοσοκομεία.

  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος.

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Περισσότερα Νέα

Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς -Από 9 σε 12 μήνες

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε...

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπουρνιάς υπέβαλλε νωρίς...

Κορονοϊός (21/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ...