Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
20.8 C
Chios

Social

Ο τρόπος πληρωμής των εκπαιδευτών τροχοπέδη στη λειτουργία των εργαστηρίων του Ομηρείου

Το θέμα της λειτουργίας των εργαστηρίων του Ομηρείου υπό τις νέες συνθήκες του κορονοϊού και των αλλαγών στις προσλήψεις εκπαιδευτών συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Οι αντιπολιτεύσεις ζήτησαν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του Ομηρείου, Δημήτρη Μάντικα, με αφορμή της δηλώσεις του κ.Μάντικα σχετικά με την καταψήφιση της μεταβολής του καταστατικού από τις αντιπολιτεύσεις.

Ο Πρόεδρος του Ομηρείου αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ομήρειο όσον αφορά τη λειτουργία των εργαστηρίων. Αυτά αφορούν τόσο τις αίθουσες των εργαστηρίων, με δεδομένο ότι οι αίθουσες στο 2ο υπόγειο του Ομηρείου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού όσο, και κυρίως, τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτών.

Κι αν για το πρώτο θέμα η λύση που προτάθηκε είναι η χρήση των δυο μεγάλων αιθουσών του 1ου υπογείου του Ομηρείου, στις οποίες μπορεί να υπάρξει επαρκής αερισμός, για το θέμα των εκπαιδευτών το ζήτημα είναι περίπλοκο καθώς έχει επέλθει αλλαγή στην πρόσληψη η οποία πρέπει να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ με τους ίδιους τους καλλιτέχνες να είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν στον ΕΦΚΑ προκειμένου να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Ο κ.Μάντικας, εξήγησε ότι προκειμένου να παρακαμφθεί η δυσκολία αυτή, καθώς τόσο οι καλλιτέχνες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα ενώ και η διαδικασία θα καθυστερούσε τη λειτουργία των εργαστηρίων, προτάθηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση Ομηρείου-ΔΗΚΕΧ καθώς η δεύτερη δεν είναι υποχρεωμένη να προσλαμβάνει μέσω ΑΣΕΠ οπότε και οι καλλιτέχνες να μπορούν να πληρώνονται από ΔΗΚΕΧ και Ομήρειο, με την τροποποίηση του καταστατικού να μην υπερψηφίζεται.

Από την πλευρά τους οι αντιπολιτεύσεις υποστήριξαν πως ενώ η διοίκηση του Ομηρείου γνώριζε τις δυσκολίες αυτές, δεν έκανε κάτι για να λύσει το πρόβλημα ενώ διερωτήθηκαν γιατί δεν υπήρχε η σχετική ενημέρωση από τον κ.Μάντικα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Περισσότερα Νέα

Τιμή στους ήρωες του 1940 (pics)

Τιμή στους ήρωες του 1940 απέδωσε και η Χίος ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου...

«Ισχυρό το μήνυμα του 1940, παρά την πανδημία του κορονοϊού» (vid)

«Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να επηρεάζει την επέτειο του εορτασμού του «ΟΧΙ» όμως το...

«Ενωμένοι οι Έλληνες πάντα τα καταφέρνουν» (vid)

«Ενωμένοι και μακριά από τους διχασμούς οι Έλληνες καταφέρνουν και ξεπερνούν τα εμπόδια» αναφέρει στο...