Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

Ο Σύλλογος γυναικών στην απεργία της Πέμπτης

Ανακοίνωση του συλλόγου γυναικών Χίου:

Ο Σύλλογος γυναικών Χίου καλεί τις εργαζόμενες,τις άνεργες,τις αυτοαπασχολούμενες,τις συνταξιούχους,να ενώσουμε τις φωνές μας,μπροστά στην απεργία της 26ης Νοέμβρη ,βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της υγείας ,της ζωής,των δικαιωμάτων μας.

Ενώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας ,η κυβέρνηση έχει αφήσει γυμνά τα δημόσια νοσοκομεία από κρεβάτια ΜΕΘ,μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Αντί να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές κλινικές ,χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες.Την ίδια στιγμή οι αποδυναμωμένες έως ανύπαρκτες δομές Π.Φ.Υ. μας υποχρεώνουν να καταφεύγουμε (όσοι έχουν χρήματα)στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς και να χρυσοπληρώνουμε τα φάρμακα.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν ισχύουν για τους χώρους δουλειάς,τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Αυτή η πολιτική αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως «όφελος» για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και εκπορεύεται από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε .

Δε θα τους αφήσουμε να αξιοποιήσουν την πανδημία  για να προωθήσουν νέες βάρβαρες ανατροπές που τις ονομάζουν «εκσυγχρονισμούς».Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο για την 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή,με την επέκταση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας σε νέους κλάδους,με τη θεσμοθέτηση του μισθού των 200 ευρώ στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας.Δεν συναινούμε στην επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων και της τηλεργασίας.

Απαιτούμε

.Ενίσχυση των δομών της Π.Φ.Υ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων καθώς και των δημόσιων νοσοκομείων .

.Επίταξη των μονάδων υγείας του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό .

.Να αυξηθούν τα δρομολόγια στα Μ.Μ .Μ στις μεγάλες πόλεις.

.Αυξήσεις στους μισθούς ,επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

.Να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που απαγορεύει την απεργία και ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση.

Περισσότερα Νέα

«Ο Στ.Κάρμαντζης έχει ιστορικό χρέος να μην καταδικάσει τη Χίο σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού» (vid)

Για μεταστροφή της στάσης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, υπέρ της νέας δομής στη Χίο...

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, με ταμειακό υπόλοιπο που ξεπερνά τα 10 εκ.€ (vid)

Την Παρασκευή συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου, τον οποίο θα εισηγηθεί...

Προετοιμασίες σε Γυμνάσια και Λύκεια για την επιστροφή των μαθητών

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου...