Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
8 C
Chios

Social

«Ο Στ.Κάρμαντζης έχει ιστορικό χρέος να μην καταδικάσει τη Χίο σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού» (vid)

Για μεταστροφή της στάσης του Δημάρχου Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, υπέρ της νέας δομής στη Χίο δίχως να παρουσιάζει επιχειρήματα έκανε λόγο ο επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών, Κώστας Τριαντάφυλλος, σχολιάζοντας την χθεσινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, με δήλωσή του στην «Πατρίδα», υπογράμμισε ότι ο κ.Κάρμαντζης δεν εξήγησε γιατί ενώ πέρσι με υπερδιπλάσιο πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί ψήφισε ομόφωνα, ο ίδιος και ο συνδυασμός του, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μια δομή μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση έως και 500 άτομα και στις σημερινές συνθήκες με μειωμένο τον αριθμό των διαμενόντων επιθυμεί νέα δομή σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού, Νότη Μηταράκη.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ.Κάρμαντζη για απουσία σχεδίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακολουθεί κατά γράμμα αυτά που προτείνει ο Ν.Μηταράκης που «στην ουσία περιγράφει μια υπερδομή με άλλα λόγια».

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών ξεκαθάρισε ότι η λύση για το νησί μας είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η εξωστρέφεια του προβλήματος προκειμένου η Ευρώπη να καταλάβει ότι «5 κουκίδες στον χάρτη δεν μπορούν να σηκώνουν το βάρος ολόκληρης ηπείρου», καλώντας τον Δήμαρχο Χίου, με βάση το ιστορικό του χρέος, «να προστατεύσει τη Χίο και να μην την καταδικάσει σε μονιμοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος».

Περισσότερα Νέα

Επικοινώνησε με μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Χίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε...

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για την 8η Μάρτη:   Οι γυναίκες του καθημερινού...

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου “Aegean Startups 2021”

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups 2021, για την ανάδειξη...