Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

O "MAΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ"Ν.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Τον Μάγο της καινοτομίας Ντίμη Μιχαηλίδη που δραστηριοποιείται  στην Αμερική θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν όσοι βρεθούν στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου την προσεχή Τετάρτη 18.00,  στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα η «Τέχνη της Καιντοτομίας και η μαγεία της Οικονομίας».

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών MBA και E-MBA του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη της καινοτομίας  και των πρακτικών εφαρμογών της ως σημαντική προοπτική απασχόλησης αλλά και η καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας.  Όπως είπε ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Αριστείδης Σάμιτας η ημερίδα απευθύνεται εκτός από τους φοιτητές, στον επιχειρηματικό κόσμο της Χίου αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να καινοτομήσουν.

Εξ’ αλλου όπως είπε ο κ. Σάμιτας οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες καινοτόμες επιχειρήσεις στήθηκαν σε περιόδους κρίσης. «Μπορεί το οικονομικό περιβάλλον και το αβέβαιο φορολογικό σύστημα της χώρας να μην ευνοούν όμως έχει αποδειχθεί ότι η καινοτομία συμβαδίζει με την κρίση».

Ο κ. Σάμιτας απάντησε όμως και για την σχέση και την συνέργια που υπάρχει με τον επιχειρηματικό κόσμο της Χίου, υπογραμμίζοντας ότι ολοένα και περισσότεροι φορείς όπως το Επιμελητήριο ή ο εμπορικός Συλλογος στρέφονται και ζητούν την συμβουλή και τα «φώτα» του Πανεπιστημίου αναφορικά με ζητήματα προαγωγής της τοπικής επιχειρηματικότητας. Σε κάθε περίπτωση και ο ίδιος επεσήμανε ότι στόχος είναι η ενδυνάμωση και η περεταίρω συνεργασία Πανεπιστημίου – τοπικής αγοράς.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...