Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

Ο κορονοϊός «πήγε πίσω» το πολιτιστικό καλοκαίρι για το Δήμο Χίου (vid)

Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι ετοιμάζεται να «ζήσει» η γειτονική Μυτιλήνη με ποικίλες εκδηλώσεις από θέατρο και εκθέσεις μέχρι συναυλίες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε αναλυτικά στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που δόθηκε από την πρόεδρο  του διαδημοτικού συνδέσμου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού νήσου Λέσβου Βάσω Χοχλάκα, προαναγγέλλοντας μάλιστα και Θεατρικό Φεστιβάλ με πολλές και διαφορετικές παραστάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως η Υρώ Μανέ, η Κατερίνα Διδασκάλου και  ο Λεωνίδας Κακούρης καθώς και συναυλίες με ΠΥΞ-ΛΑΞ και Ε.Ζουγανέλη.

Στον αντίποδα ανύπαρκτες είναι μέχρι στιγμής οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στη Χίο, όπου δεν έχει ανακοινωθεί ούτε μια εκδήλωση ή συναυλία ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους δημοτικούς χώρους όπως το Καστρομήνά ή το Ομήρειο.

Ερωτώμενος για το θέμα ο Δήμαρχος Χίου Σ.Κάρμαντζης απάντησε ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες κανείς δεν γνώριζε τι θα γίνει με τα μέτρα της πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα να μην  είναι εύκολος ο προγραμματισμός εκδηλώσεων. «Προετοιμαζόμαστε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε Ιούλιο και Αύγουστο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κάρμαντζης, διευκρινίζοντας ότι ακόμα και τα αιτήματα από τα πολιτιστικά σωματεία για συνδιοργάνωση είναι μειωμένα.

Περισσότερα Νέα

Έφυγε από τη ζωή η Μαίρη Παπακωνσταντίνου

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Χιώτισσα γλύπτρια Μαίρη Παπακωνσταντίνου. Το έργο της Μαίρης Παπακωνσταντίνου έχει...

«Εξ’ αποστάσεως» εξυπηρέτηση….με καλάθι στο Δήμο Χίου

Έναν διαφορετικό τρόπο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημότες, χωρίς να εισέρχονται στο κτήριο του ΚΕΠ,...

«Να αυξηθεί περαιτέρω ο προϋπολογισμός για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων» (vid)

Την περαιτέρω αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις μικρές και...