Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
31 C
Chios

Social

Νότης Μηταράκης: «Μέσα στο 2020 να έχουμε προκηρύξει το κύριο έργο για το αεροδρόμιο» (vid)

Ο σχεδιασμός για τα μεγάλα έργα πνοής στη Χίο

Ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα πνοής που αποτελούν προτεραιότητα στον σχεδιασμό του ίδιου και της κυβέρνησης, σημειώνοντας, παράλληλα, πως έχει ξεκινήσει πολύ καλά η συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και θα συνεχιστεί.

 

Ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στα έργα βασικής προτεραιότητας, το αεροδρόμιο, το δικαστικό μέγαρο, τις νέες φυλακές, το Κόρης Γεφύρι και το τελωνείο τονίζοντας ότι στόχος είναι «στο τέλος της 4ετίας να μην έχουμε να μιλάμε για κανένα από αυτά τα έργα, να έχουν ολοκληρωθεί και να τα βιώνει και να τα χαίρεται ο πολίτης της Χίου».

Ειδικότερα:

 

Για το αεροδρόμιο: «Πρώτη προτεραιότητα το αεροδρόμιο και προχθές εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των τελευταίων μελετών που απαιτούνται ώστε να είναι έτοιμες μέσα στο 2020. Περιμένουμε τον Ιανουάριο του 2020, η μελέτη που έχει πάει εδώ και μερικές εβδομάδες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος να ολοκληρωθεί, να πάρουμε και τους περιβαλλοντικούς όρους ώστε μέσα στο 2020 να μπορούμε να προκηρύξουμε το κύριο έργο. Είναι δέσμευσή μας, είναι προτεραιότητα το αεροδρόμιο όπως και η υλοποίηση σημαντικών έργων που επί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει πως έκανε τίποτα».

 

Για το νέο δικαστικό μέγαρο: «Ήδη εγκρίθηκε προσωρινό κονδύλι για το υφιστάμενο κτήριο να ολοκληρωθεί μια μικρή ανακαίνιση γιατί είναι απαράδεκτες οι συνθήκες και συστήθηκε με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού αρμόδια επιτροπή στη Μυτιλήνη γιατί πρέπει να κρίνει τη μελέτη γιατί το κτήριο είναι διατηρητέο, προχωράμε κι εκεί χωρίς καθυστερήσεις».

 

Για το Κόρης Γεφύρι: «Ήρθε ο Υφυπουργός Αγρ.Ανάπτυξης και τον άλλο μήνα θα έρθει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βορίδης, για το Κόρης Γεφύρι που πάγωσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποτίθεται πως έπρεπε να γίνει μια μελέτη για τη στατικότητα του έργου, ούτε αυτή είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα γίνει τώρα επί των ημερών μας, στο αμέσως προσεχές διάστημα για να δούμε τί ακριβώς χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το έργο».

 

Για το Τελωνείο: «Πρέπει να αναβαθμιστεί το τελωνείο που είναι βασική πύλη εισόδου για το νησί μας, είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει και το διπλανό κτήριο της παλιάς ιχθυόσκαλας, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο πρέπει να δούμε να λύσουμε κάθε γραφειοκρατικό θέμα, να ενοποιηθούν και να γίνει μια σύγχρονη πύλη εισόδου».

Περισσότερα Νέα

Η πανήγυρη της Παναγίας Ερειθιανής στον Βροντάδο

  Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας τελέστηκε και φέτος η πανήγυρη της Παναγίας Ερειθιανής στον Βροντάδο. Ο καλλίφωνος...

O εορτάζων Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής (vid)

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής χρονολογείται τον 18ο αιώνα. Το 1744 ήταν χτισμένα μόνο τα...

Μπαράζ συλλήψεων της Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή της Άνκω

Σειρά συλλήψεων από τους άνδρες της ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου με τη...